Kıbrıs’tan Trabzon'a ilk uçak seferi gerçekleştirildi! Yolcular'dan ilk görüş "Trabzon'a herkes gelmeli"

Trabzon-Kıbrıs direkt uçak seferleri başladı.

Kıbrıs’tan Trabzon'a ilk uçak seferi gerçekleştirildi! Yolcular'dan ilk görüş "Trabzon'a herkes gelmeli"

Trabzon’dan yapılacak olan ve hava muhalefetine takılan ilk sefer bugün sabah saatlerinde gerçekleşti.

Bu seferin karşılığı olarak Lefkoşa Ercan Havalimanı’ndan saat 12:15’te kalkan THY 4372 uçuş numaralı Anadolu Jet'e ait TC-JFC kuyruk numaralı uçağı saat 14:00 sıralarında Trabzon Havaliman’ına indi.

Kıbrıs-Trabzon ilk seferi olması dolayısıyla Trabzon Havalimanı’nda karşılama yapıldı.

Uçağın Trabzon Havalikmanı'na inişi öncesinde, KKTC'nin Trabzon Başkonsolosu Erek Çağatay, Ercan'dan Trabzon'a direkt olarak gerçekleşen uçuş hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkonsolos Çağatay'ın açıklamaları şu şekilde: 

Hayırlısıyla uçuşumuzu gerçekleşiyoruz. Dün hava muhalefeti nedeniyle gerçekleşememişti. Uzun zamandır beklenen bir uçuştu. Türkiye ve Kıbrıs ekonomisine katkı sağlayacaktır. İnsanlarımızı bir araya getirecektir. 2018den itibaren gerçekleştiremiyorduk. Emeği geçen yetkililere teşekkür ediyoruz. Zaman olarak da katkı sağlayacaktır. Ercan’dan Trabzon’a Trabzon’dan Ercan’a uçuşlar sağlanacak. 

Karadenizli hemşerilerimize bu isteklerini sürekli dile getirdikleri ve sıcak tuttukları için teşekkür ediyoruz.

Bu bir başlangıçtır. Bununla beraber bizim görevimiz turizmle ilgilenen tüm tarafları bir araya getirmek. KKTC için buradan Ercan’a destinasyonu özendirmek. Yurt dışından gelen çok turist var onları buradan Ercan’a yönlendirmek önemli. Bunun için başkonsolosluk olarak gereğini yapacağız.

Ağustos itibari ile göreve başladım. Karadeniz bölgesine imkânım olmadı. Görev olarak buraya geldim ve bölgenin ne kadar güzel olduğunu ve insanlarının ne kadar sıcak olduğunu gördüm ve burada 

Fiyat olarak şuanda ne bir bilgim yok. Ercan dan Trabzon’a iki noktadan ulaşılıyor doğrudan ulaşım yoktu. Onun çok çok altında fiyat olacak. 2 bin 3 bin TL olduğunu görüyoruz. 2 binin altında da bilet bulunabiliyor. Haftada 2 sefer olacak. Cuma ve pazartesi günleri. Talep arttıkça uçuş seferleri de artacaktır.

Kıbrıs’tan ilk sefer Trabzon’da – Canlı yayın

Kıbrıs’tan Trabzon’a gelen uçaktaki yolculardan Mehmet Göksu “Trabzon’u görmelerini sağladı. Biz ilk defa geldik. Trabzon’a herkesin gelmesi lazım. Güneşli bir havadan yağışlı bir havaya geldik.” şeklinde konuştu.

Kıbrıs’tan ilk sefer Trabzon’da – Canlı yayın

Yolculardan Asiye Aktepe, “Toplantıdan geliyorum. Kızım rahatsızlandığı için. Direkt geldim, daha önce aktarmalı geliyorduk. Çok iyi oldu.” şeklinde konuştu.

Kıbrıs’tan ilk sefer Trabzon’da – Canlı yayın

Bir diğer yolcu olan Hüseyin Ayaz ise “Çok rahat geldik. Önceden aktarmalı geliyorduk. 3 ayda bir gidip geliyorum. Devamlı isterim gidip gelmek. Bölge ve nüfus olarak da orada en faz biziz. Bundan sonra talep artacak. Turizm olarak da katkısı olacak. Bilet fiyatlarının bir önemi yok. Önemli olan rahat gidip gelmek. İstanbul, Ankara ve Adana’da 3-5 saat beklememek gerekir.” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs’tan ilk sefer Trabzon’da – Canlı yayın

Uçakta bulunan gazetecilerden Aydan Aslan, değerlendirmesinde “20 yıldır İskele Bölgesi’nin sesi olmaya çalışıyorum. Sizin buradaki TRT gibi devlet kurumuyuz biz de. Trabzon’a direkt uçuş olması bizim için çok önemli çünkü Kıbrıs 12 ay denize girebileceğiniz bir ülke. Çok sıcak. Biz gelirken tişörtlerle geldik şu an kabanlarla burada durmaya çalışıyoruz. Alışkın olmadığımız bir durum. Kıbrıslılar yeşile, yeşilin her tonuna hasret. Çünkü ne yazık ki iklim olarak kurak bir iklimiz. Yeşili, ağacı, doğayı bizim gibi Karadeniz ile bağlantısı olmayan KKTC vatandaşları da görmek istiyor. Özellikle turizm için ben ideal bir yer olduğunu düşünüyorum. Bizde olmayan birçok şey Karadeniz’de, Karadeniz’de olmayan birçok şey de Kıbrıs’ta mevcut. İnşallah hayırlısı olur.

Artık çok rahat bir şekilde Trabzon uçuşları başlamıştır. Uçuşumuz da çok konforlu geçti. Herhangi bir rahatsızlık yaşamadık. Burayı merak eden, görmek isteyenler çok rahat bir şekilde gelebilir. Yeni bir yer görmek isteyen farklı bölgelere gitmek yerine Trabzon’a gelebilir. Çünkü Kıbrıs’ta olmayan birçok şey eminim Trabzon’da mevcuttur.

Bilet fiyatları aktarmalı uçuşlardan her halükarda daha uygun olacaktır diye düşünüyorum. KKTC’de çok fazla Karadeniz kökenli var, öğrenci var. Özellikle yaz tatillerinde birçok sorun yaşıyorlardı aktarmalı olarak geldikleri için. Şimdi artık bunlar ortadan kalktı. Buna vesile olan herkese çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs’tan ilk sefer Trabzon’da – Canlı yayın

KKTC’den Trabzon’a direkt uçuş ile gelen gazetecilerden Burhan Cambaz ise yolculuğu “Aslen Rizeliyim 1193’ten beri Kıbrıs’ta gazetecilik yapıyoruz. Karadenizliler derneğimiz var ve biz bu sefer yapılsın diye çok uğraştık. Bindik şimdi ve 1 saat 20 dakikada memleketimizdeyiz. Çok teşekkür ediyoruz başta Ulaştırma bakanımız. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Yaz aylarının başlamasıyla talebin artacağını düşünüyorum. Bizde bir seçim heyecanı var. O yüzden gazeteci olarak da katılamadı çoğu kişi. Kıbrıs’ta Trabzon’u Karadeniz’i çok merak eden var. Yaz aylarında çok daha fazla bir talep yaşanacağını belirti. Özellikle Trabzon’a direkt uçuş olması çok önemli.” şeklinde değerlendirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber