Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi kimin? Genç ve Zorluoğlu’nun diyaloğu gündeme damga vurdu

Trabzon’un önemli mekanlarından biri olan Hüseyin Kazaz Kültür merkezi ile alakalı gelişmelere bir yenisi daha eklendi.

Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi kimin? Genç ve Zorluoğlu’nun diyaloğu gündeme damga vurdu

Haber61 - Haber Servisi -

Daha önce Trabzon Valiliği tarafından alınarak yemekhane yapılacağı iddialarıyla gündemde tartışma konusu olan merkez için Ortahisar uhdesinde olduğu açıklaması yapılmıştı.

Ortahisar Belediyesi’nin kullanımında olan merkez için yeni bir gelişme yaşandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2023 yılı gelir tarifesinde yer Alan Hüseyin Kazaz Kültür merkezi için, Ortahisar belediye başkanı  Ahmet Metin Genç söz alarak “Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin  Trabzon Büyükşehir Belediyesi gelir tarifesinde olması doğru değil, bu kültür merkezinin bizim uhdemizde olması hasebiyle Büyükşehir Belediyesi gelir tarifesinde olmaması lazım. Sehven yapılmış galiba. Böyle bir uygulama alanında olmayan bir kalemin gelir tarifesinden çıkarılmasını talep ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat zorluoğlu ise merkezin başkanlık oluru ile Ortahisar Belediyesine tahsis edildiğini ihtiyaç halinde Büyükşehir belediyesi tarafından işletilerek gelir tarifesinin uygulanabileceğini belirtti..

Zıorluoğlu “Hüseyin kazaz Kültür Merkezi bir başkanlık oluru ile Ortahisar belediyesine tahsis edilmiş, yıl içerisinde bir şekilde orada bir değişiklik olması halinde, ihtiyaç olursa o yılın kalan kısmında uygulanabilir diye bu kararı alıyoruz. Geçmiş yıllardan da gelir tablosuna konulan bir durum. Uygulanmadığı için kaldırılmasına gerek yok. Çok ihtiyaç olursa kullanılabilir bir düzenleme olarak orada var. “ ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber