Forum Trabzon’da neler oluyor? Gözler Ortahisar’da

Trabzon en büyük AVM’si Forum Trabzon, son dönemde yaşanan sorunlarla gündeme geliyor.

Forum Trabzon’da neler oluyor? Gözler Ortahisar’da

AVM’nin Türkiye’nin önemli firmalarından biri tarafından satın alınması ve burada bazı değişikliklerin yapılması gündeme geldi. Forum Trabzon’u alan firmanın burada çalışan esnaflarla yapılan uygulamalar nedeniyle karşı karşıya geldiği ve problemler yaşandığı öğrenildi.

Haber61 Whatsapp İhbar hattına vatandaşlardan gelen bilgilere bakıldığında Forum Trabzon ile ilgili yapılacak düzenlemelerin imar kanunu ile örtüşmediği belirtiliyor.

Forum AVM ile ilgili böyle iddialar gündeme gelirken konu imar konusu olması nedeniyle Ortahisar Belediye Meclisi’ne gelecek ve burada görüşülecek. Ortahisar Belediyesi’nin AVM’de yapılacak düzenleme konusunda nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor.

Ortahisar Belediyesi İmar Plan notunda şu ifadeler yer alıyor;

ORTAHİSAR BELEDİYESİNİN PLAN NOTU

“Günübirlik tesis alanları, kamping ve konaklama ünitelerini içermeyen, duş, gölgelik, soyunma kabini, wc. gibi altyapı tesislerinin yanı sıra yeme-içme, eğlence ve spor tesisleri ile yerel özellik taşıyan el sanatları ürünlerinin sergi ve satış ünitelerini içeren temel kazısı gerektirmeyen sökülüp takılabilir yapı ve tesislerin yer alabileceği alanlardır. Planda belirtilmedi ise emsal=0.05'1, hmax: 4,50 metre ve tek katı asmayan, temel kazısı gerektirmeyen sökülüp takılabilir yapılar yapılabilir”

Forum Trabzon’da neler oluyor? Gözler Ortahisar’da

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler