CHPli Meclis Üyesi Zorlu’dan Trabzon'un yeni terminali için şok iddia! "DSİ koruma duvarları yeterli değil"

CHP'li Meclis Üyesi Cüneyit Zorlu'dan yeni Terminal Binası ile ilgili uyarı.

CHPli Meclis Üyesi Zorlu’dan Trabzon'un yeni terminali için şok iddia! "DSİ koruma duvarları yeterli değil"

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi’nin CHP’li Meclis Üyesi Cüneyit Zorlu, Değirmendere’de yapılacak olan yeni Terminal Binası ile ilgili yine uyardı.

Son günlerde yaşanan sel ve heyelan afetlerinin ardından bu yatırımdan acilen vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, “Önce Trabzon’da ardından da daha büyük çapta Giresun’da yaşanan sel ve heyelan afetleri, yatırımların yanlış yere yapılmasının hangi acı sonuçlara yol açtığını, açacağını bize bir kez daha göstermiştir” dedi.

Zorlu, şunları söyledi:

“Tartışmalar arasında ihalesi yapılan Trabzon yeni terminal projesi yatırımından kesinlikle vazgeçilmesi lazım. Üstelik Başkan Murat Zorluoğlu gidip o bölgelerde incelemelerde de bulundu, yaşananları gördü.”
 
“Değirmendere’de 1990 yılında bir afet yaşanmıştır. Bunun tekrar yaşanmayacağının garantisi var mı? Bu şehrin geçmişini araştıran birinin böyle bir yatırımı yapması mümkün mü? DSİ koruma duvarları yeterli değil. Ben bu konuyla ilgilenen biriyim, biliyorum. Kesitler ve duvar yükseklikleri yeterli değildir. Bu koruma duvarları belli bir alanda yapılıyor ama bu yığılma ve sel baskınları, daha geriden geliyor.”

 “Değirmendere’ye terminal yapmaya ısrar eden Belediye Başkanı, 1990 yılında mevcut terminalin durumunu bir araştırsın bakalım. Orayı su bastı mı, basmadı mı? Bu alanda yapılacak terminalin kale gibi duvarlarla korunması lazım, belki böyle bir afetten kurtulabilir. Fakat maalesef ‘ben yaptım, oldu’ anlayışıyla hareket ediliyor, haliyle bu yanlıştan vazgeçeceklerini de düşünmüyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber