Berrin Erkuloğlu 29 Ekim'de ödül törenine katıldı

Trabzon'da İYİ Parti Ortahisar Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Berrin Erkuloğlu, Akyazı Yelken ve Su Sporları Kulübü Derneği tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yarışmaları ödül törenine katıldı. 

Berrin Erkuloğlu 29 Ekim'de ödül törenine katıldı

Burada bir açıklama yapan Erkuloğlu, “Çok özel ve anlamlı bir günde, yelken sporuna gönül vermiş çocuklarımızla bir araya gelmemize vesile olan, sınırlı imkânlarla ve türlü zorluklar içerisinde çalışmalarını yürüten Başkan Sayın Adil Duman’a teşekkür ediyorum. Hiçbir zorluk ya da engel bu ödül töreninin yapılmasına engel olamadı. Bu vesile ile sporcu evlatlarımızı, onların başarılı birer sporcu olması için çaba gösteren herkesi ve kıymetli ailelerini kutluyorum. 

Gönül isterdi ki,  130 km kıyı şeridi ile deniz ve sahil kenti Trabzon’da su sporları daha yaygın bir seviyede olsun. Ancak baktığımızda ne yazık ki, şehrimizde su sporlarına gereken destek verilmiyor.  Deniz var ama su sporlarına yönelik tesis yok.  Bu durum su sporlarının gelişmesinin önünde büyük bir engel olduğu gibi kent turizmine de olumsuz etki etmektedir. 

Yelkenlilerin maliyetleri yüksek, haliyle bu durum ciddi bir finansman gerektiriyor. Ordu ilinde yelkenciliğin sahiplenildiğini görüyoruz. Ordu Belediyesi, yüksek maliyetli yelkenlileri 4-5 kat az maliyete kendisi üretip yelken kulüplerine vererek sosyal belediyeciliğin gereğini yapıyor. Trabzon’da bu yapılamaz mı? Bence daha iyisi yapılır diye düşünüyorum. 

Deniz şehri Trabzon’umuzda yetkililerin gereken önemi göstermeleri sadece spor anlamında değil turizm açısından da Trabzon’a bir katma değer katacaktır.

Tüm imkânsızlara rağmen yelken sporunu Trabzon’da var etme çabası içinde olan; bürokratik, ekonomik gibi birçok engel ve zorluğa rağmen çocuklara yelken sporunu tanıtan, sevdiren ve bu alanda gelişmelerine fırsat verenlerin yanında olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Berrin Erkuloğlu 29 Ekim'de ödül törenine katıldı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber