Başkan Genç, Regaip Kandili'ni kutladı

Başkan Ahmet Metin Genç Regaip Kandili ile ilgili mesaj yayınladı.

Başkan Genç, Regaip Kandili'ni kutladı

Trabzon'da Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Regaip Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda bütün Müslüman aleminin Regaip Kandili’ni kutladı. 

“HER AN KULLUK BİLİNCİYLE HAREKET ETMELİYİZ”

Genç, mesajında, “Mübarek Ramazan ayının habercisi olan üç ayların başlangıcında bulunuyoruz. Halk arasında ‘üç aylar’ diye tabir edilen Recep, Şâban ve Ramazan ayları her Müslümanın gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Özellikle de ülkemizde üç aylara ayrı bir ehemmiyet atfedilmiştir. Tabi ki, Müslümanlar sadece üç aylarda değil, her gün Yüce Allah’a karşı kulluk bilinciyle hareket etmeli, her an Yüce Yaratıcısının huzuruna çıkacağını düşünmeli ve O’na karşı hesap vereceğini aklından biran bile çıkarmamalıdır. Ama üç ayların kutsallığı da geleneksel olarak dini kültürümüze yerleşmiş ve halkımız tarafından da büyük bir içtenlik ve samimiyetle benimsenmiştir. Bütün dünya Müslümanları olarak üç ayların başlangıcı olan Recep ayının ilk cuma gecesi kutlanan Regaip Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin heyecanını ve sevincini yaşıyoruz.” ifadelerine yer verdi. 

“BÜTÜN MÜSLÜMANLARIN KURTULUŞUNA VESİLE OLMASINI…”

Başkan Genç,  Regaip Kandili'nin Müslüman dünyasının dirilişine sebep olması temennisinde bulunarak, "Rahmet ve mağfiret ayı Recep ayının müminlere hayırlı olmasını diliyorum. Mübarek Regaip Kandili'nin İslâm alemine barış, huzur getirmesini ve bütün Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını temenni ederim." cümlelerine yer verdi. 

Tüm İslâm aleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili'ni tebrik eden Genç, şunları kaydetti: "Üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi huzura kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Bu mübarek gün, gece ve aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Yüce Rabb'imden diliyorum."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber