Bahar Ayvazoğlu'ndan 19 Mayıs mesaj

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili mesaj yayınlandı.

Bahar Ayvazoğlu'ndan 19 Mayıs mesaj

Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu  19 Mayıs Genlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

Ayzvazoğlu yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

1919 yılında tam da bugün ülkemizin kaderi milletimizin yönü bambaşka bir rotaya çevrildi .

Aziz vatanımızın bir karış toprağının özgürlüğü için yola çıkan Bandırma Vapuru bambaşka umutlara yelken açtı . İstiklal ve istikbal için yola çıkan bu gemide Mili Mücadele’nin hala yanmaya devam eden ateşi ilk kıvılcımlarını verdi .

Bundan tam 101 yıl önce Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları ümitsizlikten umuda , inançtan kararlılığa giden yolda korkmadan ilerleyen asrın kahramanları oldular .

Kolay olmadı tabii bu yolda kararlılıkla ilerlemek, önüne çıkan engellerle mücadele etmek , büyük ve güçlü bir imparatorluğun sarsılan kuruluş temellerinden ayrılmadan yeni bir ülke , yeni bir vatan kurmak .

Türk milletinin içinde var olan vatan , millet , bağımsızlık duygularını harekete geçirerek , yine milllete sırtını dayayarak irade gösterdi Gazi ve silah arkadaşları .

Geçmiş tarihinin hiçbir döneminde başka bir ülkenin egemenliği altına girmeyen aziz milletimizin sahip olduğu milli ve manevi değerler, bu Milli Mücadelenin kazanılmasında çok önemli ve kıymetlidir .

Vatan sevdasıdır bu güç , istikbal ve istiklale duyulan güvendir bu güç , özünden ayrılmadan geleceğe güvenle bakmaktır bu güç , ve temelleri o kadar sağlamdır ki ;aradan geçen bir asra rağmen ülkeyi yönetmeye talip bütün vatansever siyasetçilere yol haritası çizmiş olup , kimi emaneti taşıyabilmişse de taşıyamayanlara da millet feraseti ile yol göstermiştir .

Milli mücadele asla geçmiş bağlarından kopmak isteyen bir ulusun mücadelesi değildir . Milli mücadele aslında geçmiş bağları ile geleceğini kurmak isteyen Türk Milletinin kin ve nefretle ülke topraklarına girmeye çalışan güçlere karşı verdiği istiklal mücadelesidir .

Bu ruh istiklal mücadelesinde önderine güven temelinde diriliş ve yükseliş ruhudur .

Bilinmelidir ki aynı ruh ve güven aziz milletimizin damarlarında hala dolaşmaktadır . Nitekim bu bir asır içerisinde içerden ve dışardan gelen bütün saldırılara karşı milletimiz tek yürek olmayı bilmiş , yol haritasından bir ölçü de şaşmamıştır . FETÖ , DAEŞ, PKK ve daha nice saldırılar karşısında milletimiz tek yürek olmayı bilmiştir. Ebediyete kadar sahip olunacak bu Milli Ruh ile hareket eden milletimin her bir ferdini saygı ve sevgilerimle selamlıyorum .

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı olarak anılan bu Milli Bayramımızda özellikle gençlerimize iyi bayramlar dilerken , Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum .

İyi bayramlar Türkiye . Aynı ruh , heyecan ve güvenle yola devam .

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber