'100 Bin Dolarlık' böcek Trabzon’da ortaya çıktı

Türkiye’de bir dönem haberlere konu olan ve değeri 100 Bin Dolar olduğu iddia edilen Gergedan Böceği Trabzon’da yeniden görüldü.

'100 Bin Dolarlık' böcek Trabzon’da ortaya çıktı

Haber61 Haber Servisi

Türkiye’de özellikle 2015 yılında gündem olan Gergedan Böceği Trabzon’da yeniden ortaya çıktı.

 O dönem sıkça haberlere konu olan ve değerinin 100 Bin Doları bulduğu öne sürülen Gergedan Böceği, Trabzon’da yaşayan Turgay Taşçı isimli vatandaş tarafından Sera Gölü yolu üzerindeki işyerinde bulundu.

Taşçı, böceği görünce bir dönem haberlere de sıkça yansımasından dolayı tanıyınca hemen koruma altına aldı. Gergedan Böceği’ni ölmemesi için saklayan duyarlı vatandaş Taşçı, bilgi vermek için Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nü aradığını söyleyerek “Gergedan Böceği’ni gördükten sonra ölmemesi için koruma altına aldım. Ardından Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nü arayarak bilgi verdim. Onlar da bayram dolayısıyla mesai olmadığını belirterek pazartesi günü kendilerine teslim edebileceğimi söylediler. Pazartesi gününe kadar böceğe evde bir yaşam alanı oluşturarak saklamaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

gergedan böceği

AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ

Daha önce Trabzon’un Çaykara ilçesinde de bir vatandaş tarafından bulunan Gergedan Böceğinin, Avrupa’nın en büyük böceği olduğu bilinirken Avrupa dışında Kuzey Afrika ile Türkiye, İran, Afganistan ve Pakistan’da da görülüyor.

TİCARETİ YASAK

Medyada çıkan haberlerin aksine aslında Türkiye’nin bir çok bölgesinde görülebilen bir böcek olduğu kaydedilen Gergedan Böceği’nin kaçak avcılar tarafından toplanarak ticaretinin yapıldığı ancak varlıklarının korunabilmesi ve neslinin tükenmemesi için koruma altına alındığı, ticaretinin de yasaklandığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber