Toplumsal ayıp ortaya çıktı

Trabzon'da önceki gün iş ve yardım istemek için gittiği valilikte, toplantıda olduğu için Vali Nuri Okutan ile görüşemeyince sinir krizleri geçiren ve eşinden ayrı yaşayan bir çocuk annesi 22 yaşındaki Emine Çakır'ın feryatları, toplumsal bir ayıbı da ort

Toplumsal ayıp ortaya çıktı

Trabzon'da önceki gün iş ve yardım istemek için gittiği valilikte, toplantıda olduğu için Vali Nuri Okutan ile görüşemeyince sinir krizleri geçiren ve eşinden ayrı yaşayan bir çocuk annesi 22 yaşındaki Emine Çakır'ın feryatları, toplumsal bir ayıbı da ortaya çıkardı.

Genç kadının, daha önce Türk Anneler Derneği Trabzon Şubesi'nin girişimleriyle bir işe yerleştirildiği ancak 3.5 yaşındaki çocuğunun bakımını hiç kimse üstlenmediği için bu işten ayrılmak zorunda kaldığı ortaya çıktı.
Valilik önünde Emine Çakır'ı tesadüfen gören ve iki gün boyunca evinde ağırlayan Türk Anneler Derneği Trabzon Şube Başkanı Ziynet Şener, "Vakıftan yardım alıyor ancak geçinemiyor. Tek isteği bir işe girmek. Daha önce kendisine iş bulduk ancak, çocuğuna bakacak kimse bulamadı. Kreşlerle görüştük, belediye ile görüştük, siyasi parti yetkilileriyle dahi görüştük ama çocuğu ücretsiz olarak bir kreşe yerleştiremedik. İşten ayrılmak zorunda kaldığı zaman ne kadar üzüldüğüne biz tanığız" dedi.

KİMSE İLGİLENMEMİŞ

Şener, Emine Çakır ve onun durumundaki birçok kadına sadece vakıflardan yardım yapmakla yetinildiğini de vurgulayarak, "Devletimizin de imkânları belli. Bu yardımlar geçinmelerine yetmiyor. Birisinden yardım istediklerinde ahlaksız tekliflerle karşılaşıyorlar. Üstelik bunu, toplumda saygı gören kişiler yapıyor. Bu kadınlara sahip çıkmak zorundayız. Sadece devletin bu sorunu çözmesini bekleyemeyiz. Hepimizin toplumsal sorumluluğu var. Sivil toplum kuruluşlarının ve resmi sorumluların acilen bir araya gelip, proje hazırlaması lazım" diye konuştu.

SIĞINMA EVİ VURGUSU

Trabzon'da kadın sığınma evi açılması için birçok girişimlerde bulunduklarını da yineleyen Şener, "En azından bir ara istasyonun şart olduğu Emine Çakır'ın yaşadığı dramla bir kez daha görülmüştür" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel