Kriz bütün kanalları vurdu

Tüm dünyayı sarsan ekonomik kriz etkisini TV kanallarında da göstermeye başladı. Bazı televizyon kanalları ekonomik kriz bahanesiyle pahalı veya reytingi düşük yapımları bitiriyor. Kanal D ve Star TV yöneticileri yapımcılara reklam gelirlerinin çok düştüğ

Kriz bütün kanalları vurdu
Tüm dünyayı sarsan ekonomik kriz etkisini TV kanallarında da göstermeye başladı. Bazı televizyon kanalları ekonomik kriz bahanesiyle pahalı veya reytingi düşük yapımları bitiriyor. Kanal D ve Star TV yöneticileri yapımcılara reklam gelirlerinin çok düştüğünü bu nedenle bütçeleri yüzde 30 azaltacaklarını iletti.

Bazı yapımcılar bu durumu kabullendi bazıları direniyor. Bunun yanı sıra yayından kalkan dizi ve programlar var. Kanal D'de "Düğün Şarkıcısı" ve "Konuşa Konuşa" bitti. Star'da "Pulsar" sona erdi. Kanal D'nin bütçe azaltma girişimine karşı direnmeye çalışan "Binbir Gece" "Asi" ve "Yaprak Dökümü" dizilerinin yapımcıları, geçtiğimiz günlerde bir araya geldi.

"Annem" dizisinin yapımcıları bu toplantıya katılmadı. Ortak hareket etme kararıyla kanal yetkilileriyle görüştüler ancak bütçelerinin kısılmasını engelleyemediler. Kanal D ilk etapta bu üç diziye dördüncü kuşak reklam gelirinden ödediği 25 bin YTL'yi kesti. Bütçenin de kısılacağı belirtilip, oyuncu ücretlerinin aşağıya çekmesi istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler