Gece yarısı ağıla girdi tüm koyunlar telef oldu

Tokat'ın Almus ilçesinde gece yarısı ağıla giren kurt 100'e yakın koyunu telef etti. Kaymakamlık ise mağdur besiciye destek çalışmaları başattı.

Gece yarısı ağıla girdi tüm koyunlar telef oldu

Tokat'ın Almus ilçesinde etrafı çitle çevrili ağıla giren kurt, 100'e yakın koyunu telef etti. Kaymakamlık, Kurban Bayramı'na 3 hafta kala büyük zarar gören besiciye destek olmak için çalışma başlattı.

Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Çambulak köyünde yaşayan Tuncay Salman'a ait ağıla kurt sürüsü saldırdı. 26 koyun kurt saldırısı sonucu telef olurken, ağılda sağa sola kaçışan koyunlar birbirini ezdi. Bu nedenle telef olan koyun sayısı 100'e çıktı.

KAYMAKAMLIK DESTEK OLACAK

Telef olan koyunlar eşilen çukura gömüldü. Kurban Bayramı'na yaklaşık 3 hafta kala büyük zarar gören çiftçi ise üzüntü yaşadı. Geçimini hayvancılıkla sağlayan çiftçiye destek olmak için Almus Kaymakamlığı tarafından çalışma başlatıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Şehirler