Yahu Sürmene’den ne istiyorsunuz?

Sürmeneli iş adamı Hasan Akyasan’dan sert tepki...

Yahu Sürmene’den ne istiyorsunuz?

Haber61/Haber Servisi - Sürmene Çamburnu’nda yaşanan orman yangını sonrası Çamburnu yine gündeme geldi.


Çamburnu ormanında yangın yerinin diğer tarafında kalan kızımda 2015 yılında başlatılan ve turizme büyük katkısı bulunacak olan orman evleri ve kamelyalarla ilgili proje de gündemden düşmüyor. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen tarafından yangının sanki kasıtlı çıkarıldığı ve burayı Katarlıların aldığı iddia etmesi de bardağı taşıran son damla oldu.

Yahu Sürmene’den ne istiyorsunuz?Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün Pekşen’i yalanlarken Sürmeneli iş adamı Hasan Akyasan da isyan etti, “Yahu Sürmene’den ne istiyorsunuz?” diye sordu ve, “Sürmene Trabzon’un önemli bir değeri. Buraya uğramadan geçen bir tek turist bile yoktur. Ama her nedense Sürmene’mizi kötü çirkin göstermek isteyenler tarafından mağdur ediliyor. Bunu bir Sürmeneli olarak kınıyorum” diye konuştu.

Hasan Akyasan, “Son yaşanan olayda Çamburnu’nda herhangi bir orman katliamı yaşanmamıştır. Burada güzel doğamızı insanların koruyarak yararlanacağı bir duruma getirmek için çabalandığı aşikarken halen daha çirkin karalayıcı söylemlerde bulunanları kınıyorum. Sürmene sahipsiz değildir” şeklinde sert çıktı.

Akyasan şunları kaydetti; “Sayın vekil bu konuda kasti ve inadına açıklamalar yapıyor. Akıllarınca  hem hükümeti töhmet altında bırakmak, hem de  bazı kişilerin kendisini yanlış yönlendirmesine alet oluyor. Sayın vekil anlamadan  ilçemizi yıpratıp, ilçe turizminin de önünü kesiyor. Çünkü bilmesi gereken gerçek şudur ki,  Sürmene Çamburnu’nda yapılması planlanan turizm yatırımı,  yangın olayından iki yıl evvel imzalanmış ve alınmış bir karardır. Hatta bu yatırım 20 yıldır  dillendirilmiş, konuşulmuş. En son iki yıl evvel sözleşme altına alınmıştır. Yangın ise daha 6 ay evvel yaşanmıştır. Kimsenin ortalığı karıştırıp, siyasi rant uğruna yalan yanlış bilgiler vererek ilçemize ve bölge turizmine balta vurmasına müsaade etmeyeceğiz. Sürmene bölgenin en önemli turizm yatırımlarını hak edecek bir bölgedir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber