Zidane mevlid okuyacak!

Hz. Muhammed için yazılan Mevlid-i Şerif'i önümüzdeki günlerde tüm dünya duyacak. Senfonik bir eser olarak bestelenen Mevlid, dev bir koro tarafından seslendirilecek. Bu güzide eserin şiirsel sunumu da tüm dünyanın anlaması için Zinedine Zidane, Jermaine

Zidane mevlid okuyacak!

Hz. Muhammed için yazılan Mevlid-i Şerif'i önümüzdeki günlerde tüm dünya duyacak. Senfonik bir eser olarak bestelenen Mevlid, dev bir koro tarafından seslendirilecek. Bu güzide eserin şiirsel sunumu da tüm dünyanın anlaması için Zinedine Zidane, Jermaine Jackson ve Cem Özdemir tarafından yapılacak.

İnsanlığın iftihar tablosu Hz. Muhammed (sas) için bugüne kadar sayısız güzel söz söylendi. Binlercekitapyazıldı. Ancak hiçbiri Süleyman Çelebi'nin yazdığı Mevlid-i Şerif kadar hafızalara ve kalplere yerleşmedi.

"Allâh adın zikredelim evvela/ Vacib oldu cümle işte her kula/ Allâh adın her kim ol evvel anâ/ Her işi âsan eder Allâh anâ" sözleriyle başlayan Mevlid, altı asırdır camilerde, tekkelerde, dost meclislerinde ve evlerde okundu ve okunmaya devam ediyor. Bu güzide eser, Kur'an'ın indirilişinin 1400'üncü yılında, Kutlu Doğum Haftası'nda tüm dünyanın karşısında bir kez daha seslendirilecek. Ancak bu kez Mevlid'i alışılageldiği gibi mevlidhanlardan değil, yaklaşık 400 kişilik dev bir korodan dinleyeceğiz. Çünkü Mevlid için Cumhurbaşkanlığı himayesinde çok özel bir proje hazırlandı.

Ünlü Türk besteci Selman Ada'nın "Kantat" formunda senfonik bir eser olarak bestelediği Mevlid, 20 Nisan'da Sultanahmet Meydanı'nda seslendirilecek.

Organizasyonunu Ahmet San'ın üstlendiği programda Mevlid'in üç dilde de şiirsel sunumu gerçekleştirilecek. Zaman gazetesinde yer alan habere göre bu sunumlar, ünlü futbolcu Zinedine Zidane, ünlü Aktör Gerard Depardieu, Michael Jackson'un kardeşi Jermaine Jackson ve Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir tarafından yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler