Yunus Akgül'den acı itiraf

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, 27 Ocak - 6 Şubat 2011 tarihleri arasında Erzurum'da gerçekleştirilecek olan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda yarışacak sporcu konusunda sorun yaşadıklarını açıkladı.Kış Oyunlarının başlamasına iki aya yakın b

Yunus Akgül'den acı itiraf

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, 27 Ocak - 6 Şubat 2011 tarihleri arasında Erzurum'da gerçekleştirilecek olan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda yarışacak sporcu konusunda sorun yaşadıklarını açıkladı.

Kış Oyunlarının başlamasına iki aya yakın bir süre kaldığına işaret eden Yunus Akgül, "UNIVERSIADE kapsamında yarışacak sporcumuz yok. Temsili anlamda yarışlara katılacağız. Şu an kayakla atlamada üniversiteli sporcumuz yok. Artık bu tesislerden sonra iddia ediyorum ve söz veriyorum 2014 yılında Soçi'de yapılacak oyunlarda her branşta sporcumuz olacak" dedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen İl Müdürleri ve Federasyon Başkanları değerlendirme ve planlama toplantısı Palandöken Kayak Merkezinde bulunan Palan Otelde başladı. 81 ilin gençlik ve spor müdürlerinin yanısıra tüm federasyon başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Vali Sebahattin Öztürk, Türkiye Cumhuriyetinin onuru ve şerefi adına canlarını dişlerine takarak çalıştıklarını belirterek, "Kusursuz bir organizasyon yapmak azim ve iradesindeyiz. 27 Ocak - 6 Şubat 2011 tarihleri arasında icra edilecek organizasyon Erzurum için olduğu kadar Türkiye için de önemli olay. Bu kapsamda büyük bir spor organizasyonunu ve bu kadar bilmediğimiz alanda böyle bir organizasyon yapmadık" diye konuştu.

AKGÜL'DEN İTİRAF

Türkiye'nin gerçekleştireceği organizasyona iki ay kadar zaman kaldığını anımsatan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, tesislerin yüzde 100 tamamlandığını belirtti. Olimpiyatların organizasyonuyla ilgili çalışmaların yürütüldüğünü belirten Akgül, şu anda yemek, ulaşım, güvenlik gibi konularda satınalma faaliyetlerinin sürdüğünü anlatı. Erzurum'da yapılacak oyunlarda yarışacak sporcu konusunda sıkıntılı olduklarını kaydeden belirten Akgül, "İtiraf etmek gerekir ki iyi bilmediğimiz spor dalında dünyanın en büyük organizasyonlarından birini gerçekleştireceğiz. Yine kabul etmemiz gerekir ki sporcumuz da yok. Ev sahibi ülke olarak bütün branşlarda katılmaya çalışacağız. Bugüne kadar kış sporlarıyla ilgili yatırım yapılmamış, çalışma da yapılmamış. Kayakta, patende sporcumuz yok. Curlinge yeni başladık. Atlama kuleleri zaten yoktu. Yıldızlar seviyesinde dışarda Slovenya'da, Avusturya'da sporcu yetiştirmeye çalışıyoruz. Şu anda UNIVERSIADE kapsamında yarışacak sporcumuz yok maalesef. Şu an kayakla atlamada üniversiteli sporcumuz yok. Artık bu tesislerden sonra iddia ediyorum ve söz veriyorum 2014 yılında Soçi'de yapılacak oyunlarda her branşta sporcumuz olacak, ondan sonraki olimyipatlarda madalya için çıkan sporcularımız olacak" diye konuştu.

Erzurum'da gerçekleştirilen toplantıda il müdürleri ve federasyon başkanlarıyla 2010 yılını değerlendireceklerini ve 2011 yılının planlanacağını bildiren Akgül, yeni yılda hedeflerinin de belirleneceğini vurguladı. Akgül, il müdürleri ve federasyon başkanlarına kış oyunları için Erzurum'da yaptırılan tesisleri de gezeceklerini bildirdi. İl Müdürleri ve Federasyon Başkanları değerlendirme ve planlama toplantısının açılış töreninde Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler (AKP), Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü üst düzey yöneticileri hazır bulundu

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor