''Yabancı sayısı en fazla 4 olsun''

 Ceylan Intercontinental Otel'de gerçekleştirilen Özel Olimpiyatlar Ödül Töreni'ne katılan ve törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı Özak, ligin henüz daha dörtte birinin oynandığını kaydederek, ''Türk futboluna, naklen y

''Yabancı sayısı en fazla 4 olsun''

 

Ceylan Intercontinental Otel'de gerçekleştirilen Özel Olimpiyatlar Ödül Töreni'ne katılan ve törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı Özak, ligin henüz daha dörtte birinin oynandığını kaydederek, ''Türk futboluna, naklen yayın havuzu ve sponsorluklarla çok fazla kaynak sağlandı. Ancak Türk futbolundaki kalitenin çok yükseldiğini söyleyemeyiz, hatta düşüş olduğu söylenebilir. Bunun milli takıma yansıdığını da söyleyebiliriz. Kulüp takımlarımız başarılı olduğu zaman, milli takım da başarılı oldu. Bu geçmişte de yaşandı. Takımlarımız, yabancı sayısı az olduğu için başarılı olabildiler'' diye konuştu.

Galatasaray'ın teknik direktör sorunu yaşayarak hocasıyla yollarını ayırdığını dile getiren Faruk Nafiz Özak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kadroda da birtakım sıkıntılar yaşıyor. Fenerbahçe baştan yaşadı, şimdi biraz düzelmiş durumda. Bu derbi hakikaten dünyanın önemli derbilerinden biri. Kalite olarak olmasa da önemi ve gösterilen ilgi açısından öyle. Bu tip maçlarda, hangi takım çok problemli olursa olsun, oyunun sonucunu bu belirleyemeyebiliyor. Favori olan kaybedebiliyor. İki takım da sezon başında önemli puanlar kaybettiler. Bu karşılaşma iki takım için de çok önemli. Maç ne olursa olsun, hakemler üzerinden çok konuşulmasın, küfür olmasın, centilmenlik dışı olaylar olmasın, şiddet olmasın. Medyanın, yöneticilerin, futbolcuların, antrenörlerin buna dikkat etmesi lazım. Artık bunları konuşmaya başladık, futbol dışı şeyler çok konuşuluyor. Gençliğe örnek olmamız lazım. Türkiye mercek altında. Bu coğrafyada yüz milyonlarca insan bu maçları izliyor. Öncelikle başarılar diliyorum. Hak eden kazansın.''

Özak, Galatasaray ile yollarını ayıran Frank Rijkaard'ın kaliteli bir teknik adam olduğunu anlatarak, ''Ama bir uyumsuzluk oldu. Her antrenör değişikliği bir takıma belli bir dönem motivasyon getiriyor. Gelen o oyuncuların, camianın saygı duyduğu, herkesin istediği bir teknik direktör ise, 'İyi ki bu isim geldi' denilen bir teknik direktörse mutlaka katkı sağlayacaktır. Moral olacaktır'' dedi.

-''EN FAZLA TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞTİRİLEN ÜLKELERDEN BİRİYİZ''-

Türk takımlarının çok fazla teknik direktör değişikliğine gitmelerinin, kulüplerin bu konudaki politikalarında ne kadar eksik olduğunu gösterdiğini vurgulayan Özak, ''Siz bir teknik adam alıyorsunuz, 5 hafta sonra yolluyorsanız o zaman hata sizdedir. Alırken iyi seçin veya arkasında durun. Gelen teknik adam aydan gelmiyor ki. Ya Türk ya da yabancı olur. En fazla teknik direktör değiştirilen ülkelerden biriyiz, bu da kulüplerin sağlıklı yönetilmediğinin bir sonucu. Belki de bu konularda düzenlemeler yapılması gerek'' diye konuştu.

Futbol Federasyonu'nun bu konuda emredici olamayacağına dikkat çeken Faruk Nafiz Özak, şunları söyledi:

''Kulüpleri yönetenler teknik adam alırken dikkat etsinler. Aldıktan sonra da her türlü sonuçta arkasında dursunlar. Bu bir yıl, iki yıl olabilir. Yöneticiler, yapamayacakları işleri topluma vaat etmesinler. 'Şampiyon olacağız' diyorlar, tribünler bu havaya giriyor. Takım şampiyon olmayınca da teknik direktör gidiyor, sonra yönetim gidiyor. Bu defa istikrarsızlıklar, gereksiz harcamalar oluyor. Sonuçta kalite düşüyor, bu da milli takıma yansıyor.''

-''YABANCI SAYISI EN FAZLA 4 OLSUN''-

Devlet Bakanı Özak, yabancı kontenjanı sayısının fazla olduğunu ifade ederek, ''Bunu söylediğinizde 'İngiltere'de, İspanya'da çok yabancı var' diyorlar. Onların yurt dışında çok sayıda oyuncuları var. Bizim ise yurt dışında iki oyuncumuz var, aldığımız 200 oyuncu var. Biz kendi oyuncularımıza güvenip takımlarında oynatırsak, bu milli takıma da iyi şekilde yansır. Yabancı sayısı çok fazla ama bunu isteyen de kulüplerimiz, Futbol Federasyonu istemiyor. Bana göre iyi olsun, belli kriter getirilsin, sayı 4'ü geçmesin. 6 artı, 2 artı, 2 olduğu zaman kendi oyuncumuzu üretemiyoruz. 40 milyon gencimiz var, 40 tane çok kaliteli oyuncumuz yoksa o zaman oturup hep beraber düşünelim'' diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler