Werder Bremen'den TS yorumu

Alman futbolunun ünlü isimlerinden Werder Bremen Genel Menaceri Klaus Allofs, Bordo-Mavili ekibin bir takımın şampiyon olabilmesi için gereken tüm donanımlara sahip olduğunu söyledi. Antalya Belek’te üst üste 10 yıldır devre arası kampını geçiren Yeşil-Be

Werder Bremen'den TS yorumu

Alman futbolunun ünlü isimlerinden Werder Bremen Genel Menaceri Klaus Allofs, Bordo-Mavili ekibin bir takımın şampiyon olabilmesi için gereken tüm donanımlara sahip olduğunu söyledi. Antalya Belek’te üst üste 10 yıldır devre arası kampını geçiren Yeşil-Beyazlı ekibin patronu, Türk futboluyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dış Haberler Sorumlumuz Kaan Bora’ya düşüncelerini aktaran Klaus Allofs’un sözleri şöyle:

‘Kalitesiz değil ama sistemsiz’

“Türk futbolunun sistematiğinde bir problem olduğu kesin. Bu da kulüplerin kısa vadeli düşünüp, bir an önce başarıya ulaşmayı istemelerinden kaynaklanıyor. Ancak Türkiye Süper Ligi’ne kimse kalitesiz diyemez. Liginiz özellikle son yıllarda gelen isim yapmış yabancılar ve forma giyen yetenekli Türk futbolcuların katkısıyla Avrupa genelinde dikkat çekiyor. Süper Lig yeni çehresiyle Avrupa’nın yükselen değerleri arasında.”

‘Takım ruhunu yakalamışlar’

“Süper Lig’i takip ediyorum. Şampiyonluk yarışında Trabzonspor’un rakiplerine bu kadar fark atması beni şaşırtmıştı. Ancak gördükten sonra neden bu kadar önde olduklarını anladım. Bize karşı oynadıkları maç ve Schalke’yi 3-0 yendikleri karşılaşmalarda seyrettiğimiz Trabzonspor bir takımın şampiyon olması için her türlü donanıma sahip. Kadrosunda çok kaliteli oyuncular bulunuyor. Kollektif futbol oynuyorlar ve takım ruhunu yakalamışlar. Bu onların önündeki en büyük avantaj.”

‘Almeida’yı mecburen sattık’

“Beşiktaş önemli transferler yaptı. Simao da Almeida da dünya çapında isimler. Almeida gibi bir oyuncu gittiği her takıma katkı yapar. Ancak yıldız oyuncuları kadronuzda bulundurmanız size başarıyı garanti etmez. Sözleşmesi sona eriyordu ve takımdan ayrılacaktı. Onu bu yüzden satmak zorunda kaldık. Alman Ligi’nde kendini ispatlamış bir forvet, Süper Lig’de de başarılı olacaktır. Ancak yıldız oyuncuları kadronuzda bulundurmanız size başarıyı garanti etmez.“

‘Yeni Mesutlar çıkacak’

“Mesut Özil çok büyük bir yetenek. Bunu kimse inkar edemez. Ancak şu gerçeği de belirtmekte fayda var. Mesut önemli bir takımın içinde parlayarak, kariyerinde zirve yapacak bir adım attı. Yani çok işleyen bir makinenin düzenini sağlayan bir dişliydi. Werder Bremen’den gelecekte de yeni Mesut Öziller çıkacaktır. Zaten Almanya’da çok yetenekli Türk çocukları var. Bunları biz de takip ediyoruz. Örneğin bizim altyapımızda profesyonel olan Onur, burada karşılaştığımız Duisburg takımında Sefa Yılmaz, Olcay Sahan kaliteli futbolcular.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler