Vassell'den Erdoğan'a mektup

 Sezon başında transferi dünya çapında ses getiren, Ankaragücü'nde ise saha içi performansından çok saha dışında yaşadıkları ile gündeme gelen Darius Vassell'in, Başbakan Erdoğan'a bir mektup yazdığı ve yardım istediği ortaya çıktı. Sıkıntılarıyla ilgili

Vassell'den Erdoğan'a mektup

 

Sezon başında transferi dünya çapında ses getiren, Ankaragücü'nde ise saha içi performansından çok saha dışında yaşadıkları ile gündeme gelen Darius Vassell'in, Başbakan Erdoğan'a bir mektup yazdığı ve yardım istediği ortaya çıktı. Sıkıntılarıyla ilgili İngiltere Büyükelçiliği'ne de başvuran Vassell, Başbakan Erdoğan'dan yardım istediği mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Bana, geçmişte futbol oynadığınızı ve bu sebeple içinde bulunduğum durumu çok iyi anlayacağınız söylendi. Şu anda kendimi çok kötü hissediyorum. Aklım futboldan ziyade başka konularla meşkul. Kulübümle aramızda son 5 aydır yaşanan kontrat problemi ve sıkıntılar sonucunda, 'Eve dönmek istiyor muyum?' diye kendime sormaya başladım. Cevabım , hem evet, hem de hayır.

Çünkü geri dönüşüm hiç şüphe yok ki, iki taraf için yani Türkiye ve İngiltere için de başarısızlık olarak ifade edilecek. Ancak burada kalırsam can güvenliğimin olmaması da dahil pek çok konuda bana yapılanları kabul etmiş ve kayıtsız kalmış olacağım. Benden bu konuda ne yapmamı bekliyor sunuz?' diye sorabilirsiniz. Ben 10 yıl İngiltere Premier Ligi'nde oynamış, 22 kez A Milli forma yı giymiş ve bu forma altında 6 gol atmış bir futbolcuyum.

Bu sebepten dolayı görüşlerim dünya futbol çevrelerinde saygı ve merakla dinlenmekte. Benim düşüncem ileride Türkiye'ye yerleşmek. Ayrıca Türkiye'de futbolcu yetiştirilmesinde yardımcı olmak da istiyorum. Türk futbolculara yardımcı olarak İngiltere ve Türkiye arasında bir köprü kurmak istiyorum. Geçtiğimiz günlerde yaptığım bazı konuşmalar beni hiç de bulunmak istemediğim bir noktaya çekti. Politik bir takım çekişmelerden o kadar uzağım ki, bilmeden bir polemiğe mi sebep oldum bilmiyorum. Kamuoyunda bilindiği üzere kaldığım otelden zorla çıkartılırken, elimde Atatürk resmi ile fotoğraflandım. Daha sonra bazı kişiler tarafından asla kabul edilemeyecek politik hakaret yapmakla suçlandım"

Kulübünün kendisine yardımcı olmadığını vurgulayan Vassell, Ankara'da kimsesi olmadığı ve yalnız olduğunu ifade ederek, yaşadığı dönemi atlatmak için ilaç tedavisi gördüğünüde mektubunda anlatmış. Vassell, mektubunda ayrıca kovulma olayını yaşadığı oteli de Başbakan Erdoğan'a şikayet etti.

Kulüp yönetimiyle ilgili sıkıntılarına da mektubunda yer veren Darius Vassell, "Kulüp başkanı ve babasıyla olan ilişkilerim son derece gerilmiş durumda. Ben bu sıkıntılarım hakkında İngiliz Büyük Elçiliği'nden tavsiye aldım. Ankaragücü'ne gönderdiğim ihtarlar nedeniyle gelecek günlerde burada kalıp kalmayacağıma karar verilecek. Bu sebepten biliyorum ki ilerleyen günlerde yaşayacaklarım çok zor ve stresli olacak. Bana iletilen, kulübün bana olan borcunu hakkımda uyduracağı asılsız iddialar ve bunlara bağlı keseceği cezalar ile tarafıma ödememe yoluna gideceğidir.

Beni Türkiye'den göndermeyi planladıklarını öğrendim. Kulüp başkanımın babasının Ankara'da çok büyük gücü ve hakimiyetinden dolayı kendimi büyük bir baskı altında hissediyorum. Bu nedenle çok bunalmış durumdayım" ifadelerini kullandı.

Vassell, mektubunu, "Ankara'yı gerçekten bilen ve tanıyan birinden tavsiye almam gerektiğini hissediyorum. Bana yardım edebilir misiniz bilemiyorum. Türkiye'yi bu şekilde terk etmek istemiyorum. Saygılarımla Darius Vassel" ifadeleriyle tamamladı.

29 yaşındaki golcü oyuncu İngiltere Milli Takımı'nın formasını 22 kez giymiş ve 6 gol atmıştı. Sezon başında transferi dünya çapında konuşulan Vassell, daha sonra otelden kovulma olayı yaşamış, İngiltere'ye kaçtığı ortaya atılmış ve son olarak Ankaragücü'nün yeni yönetimiyle bir türlü yıldızı barışmamıştı. Bu sezon 22 maçta forma giyen ve 4 gol atan Vassell, 1 yıllık daha sözleşmesi olmasına rağmen, kontratını tek taraflı feshetme kararı almıştı.

Vassell, Ankaragücü'nden yıllık 900 bin Euro alıyordu.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor