Vali Okutan dev final için ne dedi

Fenerbahçe - Trabzonspor karşılaşmasını izlemek için gelecek iki takımın taraftarlarını evlerinde misafir edecek Urfalılar da, evlerinde hummalı bir çalışma yapıyor.Ziraat Türkiye Kupası finalinin Şanlıurfa GAP Arena Stadyumu'nda oynanacağının açıklanması

Vali Okutan dev final için ne dedi

Fenerbahçe - Trabzonspor karşılaşmasını izlemek için gelecek iki takımın taraftarlarını evlerinde misafir edecek Urfalılar da, evlerinde hummalı bir çalışma yapıyor.

Ziraat Türkiye Kupası finalinin Şanlıurfa GAP Arena Stadyumu'nda oynanacağının açıklanmasının ardından kentte başlayan çalışmalar son aşamaya geldi. İlk kez büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşayan Şanlıurfalılar, final maçından alnının akıyla çıkmanın telaşını yaşıyor.

HER YER BAYRAKLARLA DONATILDI

Yarın oynanacak zorlu final öncesi, kentte birçok sivil toplum örgütü ve taraftar, binalar ile kentin caddelerini pankart ve bayraklarla süsledi. Her iki takıma destek veren ve finalin Şanlıurfa'da oynatılmasına teşekkür eden pankartlar ile süslenen kentte, Fenerbahçe ve Trabzonspor forması ile ürünlerinin satışında da patlama yaşandı.

HER YER DOLDU

Dev kupa finalini yeni yapılan GAP Arena Stadı'nda izlemek isteyen binlerce kişi, günler öncesinden rezervasyon yaptırarak 5 Mayıs'ta otelleri doldurdu. Kentte otel, konukevleri, misafirhanelerde konaklama yerlerinin yetersiz kalması üzerine yeni bir uygulama devreye konuldu. Bu kapsamda 'Peygamberler Şehri'ne gelen futbolseverler, kentte oluşturulan 'Kupa Masası'na müracaata bulunmaları halinde Şanlıurfalıların evlerinde misafir edilecek.

VALİ OKUTAN: HİÇBİR SIKINTI YAŞANMAYACAK

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Türkiye Kupası finalinin kentte oynanacak olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Final maçı önceki şehrimizdeki tüm otel ve misafirhanelerin rezervasyonları doldu. Bu muhteşem kupa finalini kentimizde izlemeye gelen yaklaşık 13 bin kişinin konaklama ve güvenlik önlemlerini aldık. Bunun için otellerde yer bulamayan misafirlerimizi evlerde ağırlayacağız. Gelen misafirleri evlerinde yatırmak isteyen bin 500 kişi evlerinin kapısını açtı. Maç günü, kimse kalacak yer sıkıntısı yaşamayacak ve misafirperver Urfalıların evlerinde ağırlanacak. Bu maç için şehrimiz oldukça heyecanlı, final maçını düğün bayram havasında geçirmek istiyoruz" dedi.

FAKIBABA EVİNİN KAPILARINI AÇTI

Kupa maçı öncesi 150 kişiyi ağırlayacağını açıklayan SP'li Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da evinin kapılarını açtı. Final maçının Şanlıurfa'da oynanmasının hem şehir için hem de bölge için önemli bir karar olduğunun altını çizen Fakıbaba, yer bulamayan taraftarlar için evinin 10 odası ve bahçesini de kullanıma açtı. Evinde konaklayacak olan misafirlerinin rahat etmesi için bütün hazırlıklarla bizzat ilgilenen Fakıbaba, "Gece ben nasıl evimde rahat uyuyorsam, misafirlerimiz de aynı şekilde uyuyacaktır" dedi. Şanlıurfa'ya Türkiye'nin birçok şehrinden binlerce kişinin akın edeceğini söyleyen ve bu kişilerin kenti daha iyi tanıma fırsatı bulacağını söyleyen Fakıbaba, "Dünyanın en eski medeniyetlerinin yerleştiği inanç turizminin önemli kentlerinden birisi olan Urfa, denildiği zaman töre ve doğu illinde olduğu için terörle anılıyor. Bu maçı izlemeye gelenler gelip görecekler buranın nasıl çağdaş bir şehir olduğunu anlayacaklar ve keşke bir daha gelsek diyecekler" diye konuştu.

ÇİĞKÖFTELER HAZIR

Şanlıurfalı misafirperver aileler ise evlerine gelecek konuklarını rahat ettirmek için yoğun şekilde çalışıyor. Evlerinde kalacak olan misafirler için yöresel yemekler borani, lebeni, ağzı açık, kazan kebabı ve çiğ köfte ile şıllık tatlısı hazırlayan aileler misafirlerini dört gözle bekliyor. Kupa Masası'na müracaat ederek evinde 10 kişiyi ağırlamak istediğini söyleyen 4 çocuk babası 45 yaşındaki Hüseyin Leblebicioğlu, "Eşimle birlikte evimize gelecek misafirlerimizi bekliyoruz. Evimizde ağırlayacağımız misafirlerimize yöresel yemeklerimizi yedireceğiz ve kültürümüzü anlatacağız. Hz. İbrahim'den bize kalan misafirperverliğimizi en iyi şekilde göstereceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor