Vakfıkebirli Kübra rakibe yenildi

Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2011 yılı faaliyet programında yer alan Büyükler Türkiye Taekwondo Şampiyonası Alanya'da yapıldı.Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Türkiye Taekwondo şampiyonasına 62 ilden, 895 erkek ve 340 bayan olmak üzere toplam bin 2

Vakfıkebirli Kübra rakibe yenildi

Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2011 yılı faaliyet programında yer alan Büyükler Türkiye Taekwondo Şampiyonası Alanya'da yapıldı.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Türkiye Taekwondo şampiyonasına 62 ilden, 895 erkek ve 340 bayan olmak üzere toplam bin 235 sporcu katıldı.

Türkiye Taekwondo şampiyonası müsabakalarında 62 kiloda büyük bayanlar kategorisinde mücadele eden Vakfıkebirspor Teakwondo sporcusu Kübra Aydın, ikinci turda rakibi Ankara' lı Milli Takım oyuncusu Kübra Kubat' a yenildi. Teakwondo Antrenörü Özgür Türkyılmaz, 62 kilo büyük bayanlar kategorisinde maç yapan Kübra' nın kilosunda 45 sporcunun katıldığını ve bu sporcuların kendi illerinde başarılı bir sporcu olduklarını söyledi. Türkiye şampiyonasına katılmak için illerinde yapılan seçmelerde ilk ikiye girmek gerektiğini ifade eden antrenör Türkyılmaz, sporcumuz Kübra' da şampiyonaya katılmaya hak kazandığını söyledi. Türkyılmaz, şöyle konuştu:

"Sporcumuz müsabakalarda ilk turu geçerek ikinci turda Ankaralı ve daha önceden milli takıma katılıp ülkemizi Avrupa da temsil eden başarılı bir sporcuyla maç yaptı. Katıldığı ilk Türkiye şampiyonasında vermiş olduğu heyecan ve tecrübesizliğe rağmen rakibiyle başa baş giden maçı kaybetmesine sebep oldu. Sporcumuz üzerine düşen görevi yerine getirerek bölgesini en iyi şekilde temsil etti. Önümüzde daha çok şampiyonalar var. Bu şampiyonalarda büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Bizim buraya gelip bölgemizi temsil etmemize katkısı olan herkese teşekkür ederim."

Sporcu Kübra Aydın ise, Türkiye şampiyonasında trafik kazasında hayatını kaybeden 5 sporcu arkadaşını ve Trabzon' u en güzel şeklide temsilen geldiğini fakat ikinci turda ülkemizi Avrupa da temsil eden Ankara' lı bir sporcuya yaptığı Teakwondo müsabaka sonucunda yenildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler