Ümit Özat hakkında takipsizlik!

Ankaragücü'nün eski teknik direktörü Ümit Özat'ın, bir gazeteye verdiği röportajda, Kulübün Mali Asbaşkanı Ayhan Atalay'a ''hakaret ettiği'' iddiasıyla yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi.Atalay, Özat'ın, bir gazetenin 5 Mart 2011'deki nüsha

Ümit Özat hakkında takipsizlik!

Ankaragücü'nün eski teknik direktörü Ümit Özat'ın, bir gazeteye verdiği röportajda, Kulübün Mali Asbaşkanı Ayhan Atalay'a ''hakaret ettiği'' iddiasıyla yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Atalay, Özat'ın, bir gazetenin 5 Mart 2011'deki nüshasında ve internet sitesinde yer alan röportajında, ''Bazı yöneticiler bana karşı çok büyük ahlaksızlıklar yaptı'' ve ''Düşünsenize, bir yönetici tribünde taraftara 'Küfüre benden başlayın' diyor. Böyle ahlaksızlık olabilir mi?'' cümleleri üzerine, kastedilen kişinin kendisi olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan, suç duyurusu üzerine yaptığı soruşturmada, ''kovuşturmaya yer olmadığına'' karar verdi.

Kararda, ''yazı içerisindeki bir kelime ya da cümlenin tek başına hakaret suçunu oluşturmayacağı gibi, röportajın hiçbir kısmında Atalay'ın adının açıkça geçmediği'' ifade edildi. TCK'ya göre, mağdurun adının açıkça geçmemesi durumunda, kastedilenin mağdur olduğunun üstü kapalı olarak ima edilmesi gerektiği belirtilerek, ''Oysa yazının bütününde, hakaret içerdiği ileri sürülen sözlerin muhatabının mağdur (Atalay) olduğu belli değildir'' denildi.

Özat'ın, röportajında ''Bazı yöneticiler'' ibaresini kullandığı, ancak bununla üstü kapalı da olsa Atalay'ı kastettiğinin anlaşılmadığı anlatılan kararda, bu sebeplerle Özat'ın, Atalay'a yönelik suç oluşturan eyleminin bulunmadığının anlaşıldığı bildirildi.

Atalay, aynı röportaj nedeniyle Özat aleyhine 50 bin liralık manevi tazminat davası da açmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler