Ulusoy'un göreve gelmesi şart

Futbol Federasyonu Eski Başkanvekili Affan Keçeci, Milli Takım'daki kötü gidişatın durdurulması için Haluk Ulusoy'un tekrar göreve getirilmesinin şart olduğunu söyledi.Futbol Federasyonu Eski Başkanvekili ve Milli Takımlar Sorumlusu Affan Keçeci, Best FM’

Ulusoy'un göreve gelmesi şart

Futbol Federasyonu Eski Başkanvekili Affan Keçeci, Milli Takım'daki kötü gidişatın durdurulması için Haluk Ulusoy'un tekrar göreve getirilmesinin şart olduğunu söyledi.

Futbol Federasyonu Eski Başkanvekili ve Milli Takımlar Sorumlusu Affan Keçeci, Best FM’den Özkan Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu” Futbol Vadisi” programında yaptığı konuşmada; Milli Takım’da yaşanan kaos ve çöküşü değerlendirdi.

"FEDERASYON HATANIN NEREDE OLDUĞUNU BULMALI"

Türk futbolunda son 2 senedir müthiş bir gerileme olduğuna dikkat çeken Affan Keçeci; Şu an Avrupa’da sadece Beşiktaş’ın yoluna devam ettiğini, diğer kulüplerimiz ve Milli Takım’ın aldığı başarısız sonuçların hepimizi üzdüğünü söyledi. Bu kötü gidişatın önlenmesi için TFF yönetimine çok büyük görevler düştüğünü belirten Keçeci; “Milli Takımımız Azerbaycan ile 20 kez maç yapsa, 19’unu kazanır. Arada müthiş bir kalite farkı var. Demek ki büyük bir hata var. Bu hatanın neden kaynaklandığını Federasyon bulmalıdır. Teşhisi koyduktan sonra da radikal kararlar almaya mecburdur. Aksi takdirde her şey daha kötüye gidecektir” dedi.

"HİDDİNK MAÇTAN MAÇA TÜRKİYE’YE GELİYOR"

Affan Keçeci, A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddinkin Milli Takım’da alınan kötü sonuçlar nedeniyle eleştirilmesini ise; “Bugün bazıları ‘Hiddink 4.5 milyon euro alıyor’ diyor. Bazıları 8 milyon euro diyor. Fatih Terim’in bizim zamanımızda aldığı maaş ise TBMM’de bile gündeme gelmişti. Fatih Terim’in aldığı maaştan çok daha fazlasını alan Hiddink, sadece maçtan maça ülkemize geliyor” şeklinde değerlendirdi.

"TÜRK FUTBOLCUSU DUYGUSALDIR"

Türk futbolcusunun duygusal olduğunu ve Türk oyuncuların hiçbir zaman bir İngiliz, Alman ya da İspanyol bir oyuncu gibi olamayacağını belirten Keçeci; “Teknik ekip futbolcuların her biriyle ayrı ayrı ilgilenmelidir. Biz, Fatih Terim’le birlikte Milli Takım’ı ilk oluşturduğumuzda 17 gün futbolcularla birlikte yatıp birlikte kalktık. Futbolcuların her türlü derdiyle ilgilenmek zorundasınız. Milli Takım’a gelen oyuncu maçını oynar, ondan sonra ayrılır. Bunun sonrasında o futbolcuya bir yabancı gibi davranamazsınız. Onu devamlı arayacaksınız, onunla ilgileneceksiniz. Bir evlat muamelesi göstereceksiniz Ben en son Azerbaycan maçından sonra Emre’nin ve diğer futbolcuların yapmış olduğu açıklamalardan son derece rahatsız oldum. Emre artık havlu atmış durumda. ‘Ben 2012’de Milli Takım’ı bırakacağım’ diyor. Olay bu duruma gelmiş. Futbolcular eskiden böyle konuşmazdı. Artık böyle konuşmaya başladılar” diyerek Federasyon’u gerekenin yapılması için göreve davet etti.

"ULUSOY’UN TEKRAR GÖREVE GELMESİ ŞART"

Kendisinin en son Haluk Ulusoy (Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı) ile birlikte 2006’da göreve geldiğini hatırlatan Affan Keçeci; “Ben geçmişte Haluk Ulusoy’un başkanvekilliğini yaptım. Bunu tamamen fahri bir görev olarak yerine getirdim. Bugün Haluk Ulusoy’a tekrar görev teklif edilirse, ben Ulusoy’un bundan kaçmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Haluk Ulusoy’un arkasına baktığınızda, bir dünya üçüncülüğü var. Şu an Haluk Ulusoy ne düşünüyor bilemem ama, ben onun ve yönetiminin tekrar göreve gelmesinin şart olduğunu düşünüyorum. Aksi takdirde bu başarısızlıklar devam edecektir” diyerek sözlerini noktaladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler