‘Uçaktan Takip Edeceğim’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran'a hareketinden önce yaptığı basın toplantısında şampiyonluğu belirleyecek Fenerbahçe - Trabzonspor arasındaki maçı takip edip etmeyeceğinin sorulması üzerine, "Uçakta olacağım, uçaktan takip edeceğim." dedi. Yunanistan

‘Uçaktan Takip Edeceğim’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran'a hareketinden önce yaptığı basın toplantısında şampiyonluğu belirleyecek Fenerbahçe - Trabzonspor arasındaki maçı takip edip etmeyeceğinin sorulması üzerine, "Uçakta olacağım, uçaktan takip edeceğim." dedi.

 

Yunanistan ziyareti sırasında ünlü sanatçı Mikis Mikis Theodorakis'in, Zülfü Livaneli ile Efes Antik Kenti'nde bir konser verme düşüncesini açıkladığının hatırlatılması üzerine Başbakan Erdoğan, "Orada daha önce konser vermişler, ben kendilerine daha farklı bir teklif yaptım. 'Tekrar vermek isteriz' deyince, bu sefer orada değil, İstanbul Açık Hava'da daha isabetli olur dedim. Kendileri de 'Niye olmasın' dediler, gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra belirlenecek bir vakitte, bu yaz mevsimi içerisinde olacaktır. İstanbul'un 2010 Avrupa Başkenti etkinlikleri içerisinde İstanbul Açık Hava Tiyatrosu'nda Sayın Livaneli de kabul ederse, birlikte yapmalarını arzu ediyoruz.'' şeklinde konuştu. İzmir'in 2020 EXPO'suna aday olması durumunda hükümet olarak destek verip vermeyeceklerinin sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, bugüne kadar her zaman yardımcı olduklarını, bundan sonra da gerekli çalışmaları yaparak yardımcı olacaklarını söyledi.

 

Basın toplantısının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'den özel uçak 'ANA' ile İran'ın başkenti Tahran'a hareket etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Adnan Menderes Havaalanı'ndan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ve diğer ilgililer uğurladı. Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Devlet Bakanı Mehmet Aydın da Tahran heyetinde yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor