Türkiye'nin 2016 umutları azaldı

2016'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak ülkeyi belirlemek üzere karar aşamasında olan UEFA'nın Türkiye'yi gözden çıkardığı ifade ediliyor.Cuma günü kesin kararını açıklayacak 16 kişilik kurulda çoğu delegenin Türkiye'nin ev

Türkiye'nin 2016 umutları azaldı

2016'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak ülkeyi belirlemek üzere karar aşamasında olan UEFA'nın Türkiye'yi gözden çıkardığı ifade ediliyor.

Cuma günü kesin kararını açıklayacak 16 kişilik kurulda çoğu delegenin Türkiye'nin ev sahipliğine sıcak bakmadığı biliniyor. 2012 için Polonya ve Ukrayna'nın yapılan planlara uymaması UEFA'nın ilk kez ev sahipliği tecrübesi yaşayacak bir ülkeyi düşünmemesine yol açtı. Bu şartlar altında 1990'da Dünya Kupası'na kapılarını açan İtalya'nın favori olduğu belirtiliyor. Zira 2012 ev sahipliği için de yarışan İtalya, Polonya-Ukrayna ortaklığına tercih edilmişti. Fransa'nın ise 1998'deki turnuvanın başarsını nedeniyle Türkiye'den bir adım önde olduğu belirtiliyor.

16 kişilik kuruldan bir yetkilinin FourFourTwo'ya yaptığı açıklamada "Türkiye'nin Ukrayna gibi bir ekonomik sıkıntı yaşayacağını düşünmüyoruz ancak taraftarların davranışları bize hiç umut vermiyor. Daha önceki organizasyonlarda yaşanan sorunların giderilmesi çok zor. Bu çerçevede Türkiye'nin ev sahipliğini alması pek olası görülmüyor" ifadelerini kullandı.

UEFA Başkanı Michel Platini ile asbaşkan Şenes Erzik'in de oy kullanacağı seçme işlemi cuma günü yapılacak 30 dakikalık sunumların ardından gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor