Türkiye Liglerinin transfer raporu!

Türkiye liglerinde transfer dönemi sona erdi.

Türkiye Liglerinin transfer raporu!

HABER61 - ANALİZ HABER

Türkiye'de transfer dönemi sona ererken, takımlar kadrolarına takviyelerde bulunmak için çaba sarf ettiler. İşte tüm liglerde transfer raporu:

- Spor Toto Süper Lig

Süper Lig'de Trabzonspor transfer yasağı sebebiyle kadrosuna takviyede bulunamazken, bu açığı altyapıdan A Takıma yükselttiği oyuncularla kapatmaya çalıştı. Kadrosundan Onur Kıvrak, Juraj Kucka, Burak Yılmaz gibi maliyetli oyuncularla birlikte Mustafa Akbaş ve Zeki Yavru ile de yollarını ayıran Bordo-Mavililer maaş bütçesini düşürdü.

Juraj Kucka - Parma

Devre arası transfer dönemine damga vuran takımlardan Galatasaray, transfer dönemine az bir süre kala bombaları patlattı eski oyuncusu Semih Kaya'yı kiralık olarak kadrosuna katarken, Kasımpaşa'dan ligin gol kralı konumunda bulunan Diagne'yi 10 Milyon Euro gibi bir bedelle kadrosuna kattı. Bunlarla beraber Marsilya'dan Kostas Mitroglou'yu kiralık olarak kadrosuna katan Sarı-Kırmızılar, defans hattına Emre Taşdemir, Marcao ve Christian Luyindama ile takviyelerde bulundu. Yaklaşık 17 Milyon Euro bonservis bedeli ödeyen Galatasaray, Ozan Kabak ve Gary Rodriges'in satışından 20 Milyon Euro gibi bir bedel kazandı.

Mbaye Diagne - Galatasaray

Ligin ilk yarısını küme düşme hattında tamamlayan Fenerbahçe Galatasaray ile sözleşmesini fesheden Serdar Aziz, Beşiktaş'ta kadro dışı kalan Tolgay Arslan'ın dışında Yeni Malatyaspor'dan Sadık Çiftpınar ve Chelsea'den Victor Moses'i kadrosuna kattı.Beşiktaş ise Trabzonspor'dan Burak Yılmaz, PSV'den Isımat-Mirin Dusseldorf'tan Muhayyer Oktar'ı kadrosuna katarken, transfer son saatlerinde Dortmund'un yıldız oyuncusu Shinji Kagawa'yı da renklerine bağladığını açıkladı.

Shinji Kagawa - Beşiktaş

Süper Lig'de şampiyonluğa oynayacak kadro için takıma takviyeler yapan Medipol Başakşehir, kadrosuna Robinho, Demba Ba, Serdar Taşçı, Fedor Kudryashov, Mete Kaan Demir, Cumali Sertel ve Alican Özfesli'yi dahil etti.

Transfer dönemini hareketli geçiren takımlardan biri de MKE Ankaragücü oldu. Transfer tahtasının açılmasının ardından Aydın Karabulut, Moke, Canteros, Cebrayil Karayel, Ante Kulusic, Pazdan, Kitsiou, Tyler Boyd, Hadi Sacko, Orgill, Scarione ve Sadaev'i renklerine bağlarken, 10 oyuncu ile de yollarını ayırdı. Sarı-Lacivertliler transfer ettiği oyuncular için herhangi bir bonservis bedeli ödemezken, gönderdiği oyunculardan da kazanç sağlayamadı.

Öne Çıkanlar:

Süper Lig'in ilk yarısında başarılı bir performans sergileyen Merih Demiral Sassuolo'ya transfer olurken, Beşiktaşlı Babel Fulham'a transfer oldu. Şenol Güneş takımdan %90 ayrılacak dediği Ricardo Quaresma takımda kalırken, Fenerbahçe'de Aatıf, ligin ikinci yarısında Çakur Rizespor forması giyecek.

Merih Demiral - Sassuaolo

- Spor Toto 1. Lig

1. Lig'de lider Denizlispor, Bilal Ould-Chikh, Oğuz Yılmaz ve MKE Ankragücü'nden Kehinde'yi kadrosuna kattı. Elazığspor transfer döneminin kapanmasına bir saat kala kadrosuna 18 futbolcu katarak profesyonel liglerde bir transfer rekoruna imza attı. Ayrılan 14 oyuncusunun yerine altyapıdan A Takıma çıkarttığı oyuncularla beraber 32 oyuncu ile kadrosunu adeta yeniden kurdu. Ara transfer döneminde hareketli günler geçiren İstanbulspor Kasımpaşa'dan Onur Ural, Fenerbahçe'den Uygar Mert Zeybek, Göztepe'den Muhammed Enes Durmuş'un yanında 3 oyuncuyu daha kadrosuna katarak transfer döneminin dikkat çeken takımlarından oldu.

Öne Çıkanlar:

Giresunspor tranferin son gününde Sercan Yıldırım'ı kadrosuna katarken, Ümraniyespor'da Sezer Özmen ve Osmanlıspor'un Sokol Cikalleshi transferleri ligin dikkat çeken transferleri oldular.

Sercan Yıldırım - Giresunspor

- TFF 2. Lig

Beyaz Grup'ta Gümüşhanespor 14 oyuncu ile yollarını ayırırken kadrosuna 12 oyuncu kattı. Samsunspor'un Aytaç Sulu, Bodrum Belediyespor'un Orhan Şam ve Bayrampaşa'nın Gökay İravul transferleri ligin dikkat çeken transferleri oldular.

Aytaç Sulu - Samsunspor

Kırmızı Grup'ta Fatih Karagümrük Elazığspor'dan Ahmet Aras ve Ali Fırat Okur ile birlikte 3 oyuncu daha transfer ederek ara transfer döneminin dikkat çeken takımı oldu. Şanlıurfaspor 6 oyuncu ile yollarını ayırırken kadrosuna oyuncu takviyesi yapmadı. Tarsus İdman Yurdu'nun Tolga Şahin ve Kazım Çelik transferleri, Sivas Belediyespor'un Fatih Çıplak transferi ligin diğer dikkat çeken transferleri oldu.

- TFF 3. Lig

1. Grupta Bilal Çebi'yi renklerine bağlayan Artvin Hopaspor, Sultanbeyli'den Ufuk Ayaydın ve serbest pozisyondaki Volkan Pala'yı da kadrosuna kattı. Ligde lider konumda bulunan Hekimoğlu Trabzon Ramazan Övüç, Hakkı Yıldız, Faruk Murat ve Yomraspor'dan kaleci Tunahan Dikişçi'yi kadrosuna kattı. Yomraspor ise 5 oyuncu ile yollarını ayırırken, kadrosuna 6 oyuncu ile takviye yaptı.

Ramazan Övüç - Hekimoğlu Trabzon

2. Grupta Ofspor'da yaprak dökümü yaşandı. Sergen İlhan, Faruk Murat ve Gürkan Alver'le birlikte 10 oyuncu ile daha yollarını ayıran Trabzon ekibi, 9 oyuncuyu kadrosuna katarken yönetim kuruluda toplu halde istifa ederek olağanüstü kongreye gitmeye karar verdi. Yeni Orduspor'un Yavuz Aygün, Kemerspor 2003'ün 40 yaşındaki kaleci Ahmet Şahin transferleri ligin dikkat çeken transferleri oldu. Kemerspor 2003, 15 oyuncu kadrosuna transfer ederek transfer döneminin en hareketli kulüplerinden oldu.

Ahmet Şahin - Kemerspor 2003

3. Grupta 1461 Trabzon, Trabzonspor'dan Abdurrahim Dursun, Hakan Yeşil ve Gaziantepspor'dan Serhan Yılmaz, Müslüm Talsik ve Hasan Genç'i kadrosuna kattı. Ahmet Kerem Gezen, Alpay Aldemir ve Onur Kaçar ligin ikinci yarısında 1461 Trabzon forması giyemeyecekler. Diyarbekirspor 13 oyuncu ile yollarını ayırırken, 13 oyuncu da kadrosuna katarak ara transfer döneminin en hareketli takımı oldu. 

Hakan Yeşil - 1461Trabzon

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler