Türkiye ev sahibi olabilecek mi?

TFF'nin de aday olduğu UEFA'nın 2012 yılında gerçekleştireceği 36. UEFA Kongresi'nin hangi ülkede düzenleneceği Pazartesi günü açıklanacak.Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) da ev sahipliği için aday olduğu 2012 yılının mart ayında yapılacak 36. UEFA Ko

Türkiye ev sahibi olabilecek mi?

TFF'nin de aday olduğu UEFA'nın 2012 yılında gerçekleştireceği 36. UEFA Kongresi'nin hangi ülkede düzenleneceği Pazartesi günü açıklanacak.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) da ev sahipliği için aday olduğu 2012 yılının mart ayında yapılacak 36. UEFA Kongresi'nin hangi ülkede düzenleneceği yarın belli olacak.

UEFA Kongresi'ni 2012'de hangi ülkenin düzenleyeceği, UEFA Yönetim Kurulu'nun Fransa'nın başkenti Paris'te yarın yapılacak toplantısının ardından, aynı gün TSİ 13.00'deki basın toplantısıyla açıklanacak.

TFF tarafından titizlikle hazırlanan adaylık dosyası, ocak ayında UEFA'ya teslim edilmişti.

Dosyada, UEFA'ya bağlı 53 ülkenin federasyon başkan ve yöneticilerinin katılacağı UEFA Kongresi'nin İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılması öngörülüyor.

Adaylık dosyasında, 2012 Spor Başkenti seçilen İstanbul'a ve Türkiye'nin geçmişte düzenlediği büyük futbol organizasyonlarına vurgu yapılarak, TFF Başkanı Mahmut Özgener'in davet mektubuna yer verildi.

Avrupa futbolunun zirvesi olarak kabul edilen UEFA Kongresi'nde UEFA'nın yıllık bütçesi ve faaliyet raporu üye ülkelerin onayına sunulurken, futbolun geleceğini şekillendiren kararlar da alınıyor.

Türkiye, şimdiye kadar sadece bir kez, 1978 yılında UEFA Kongresi'ni düzenlemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor