Türkiye Boks Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı

Türkiye Boks Federayonu Başkanlığı Olağan Genel Kurulu Ankara'da yapıldı.

Türkiye Boks Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı

Ankara'da bugün Türkiye Boks Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurulda çoğunluk sağlandığı için gündem maddelerine geçildi oylama işlemi tamamlandı. Normalde saat 17.00'da bitmesi planlanan ancak iki başkan adayı ve delegenin isteğiyle 15.00'a çekilen oylama sonuçlandı ve ayım işlemine geçildi.

Türkiye Boks Federasyonu başkanlığı için Trabzonlu başkan adayı Suat Hekimoğlu ile Eyüp Gözgeç yarıştı.

OY SAYIM İŞLEMi SONA ERDi

Toplam 4 sandıkta 264 oy kullanıldı. 

Suat Hekimoğlu : 100 Oy

Eyüp Gözgeç : 159 Oy

Türkiye Boks Federasyonu Yeni Başkanı Eyüp Gözgeç oldu.

Yeni Başkan Gözgeç ve rakibi Suat Hekimoğlu ilk açıklamalarını Haber61 mikrofonlarına yaptı

Yeniden başkan Eyüp Gözgeç "İkimizde kazandık. Çok yakın dostum. Ne o kaybetti ne ben kazadım. Daha yolun başında. Teşekkür ettim. Seçime heyecan geldi. Herkes biririni aradı. Güzel bir seçim oldu." ifadelerini kullanırken Suat Hekimoğlu ise "Güzel adaletli bir seçim olduğunu düşünüyorum. Hayırlı olsun. Biz varız dedik. Başkanıma karşı 100 oy aldık. Herkes başkanıma karşı bu oyu alamaz. Hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Mustafa Akkaya: Türkiye'ye ve Trabzon'a hayırlı olsun

Eyüp Özgeç'in listesinde bulunan ve Türkiye boks federasyonu yönetim kurulu üyeliğine seçilen Mustafa Akkaya ise Haber61 Mikrofonlarına konuşarak "Kazanan boks camiası oldu. Ankarada hava sıcaklığı düşük olsada salonda sıcak bir hava vardı. Tüm katılımcılara ve başkan adaylarına teşekkür ediyorum. Diğer federasyonlara örnek olmasını diliyorum. Trabzon'un boks camiasında özel yeri var. Özel sporcular çıkardık çıkarmaya devam ediyoruz. Hem Türkiye için hem de Trabzon için hayırlı olsun. Bu sene başarılı şekilde boks ligi kuruldu ama Trabzon’dan kulü yoktu. Sayın Hekimoğlu maddi manevi bir destek vereceğini belirtti. Başkanımız da sayın Hekimoğlu’na Trabzon’dan bir takım çıkararak elini daha da taşın sokmasını istedi." şeklinde konuştu.

Mustafa Akkaya ayrıca Trabzon’dan Ankara’ya giderek bu seçimi canlı takip eden Haber61’e teşekkür etti.

Kongrede neler oldu?

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan kongrede il konuşmayı Trabzonlu başkan adayı Suat hekimoğlu yaptı.

Suat Hekimoğlu'nun yaptığı konuşmasının satır başları şu şekilde;

Hekimoğlu Boks kulübü başkanı ve Hekimoğlu Trabzon FK kulübünün başkan vekiliyim.

Diyeceksiniz ki neden boks federasyonu başkanı olmak istiyorsun. Her çocuğun bir hayali var. Benim hayalim boksör olmaktı. Bu hayalimi şampiyon olan oğlum ile yaşıyorum. 2010 da boksa başladım. Türkiye Boks federasyonu yönetim kurulu üyesi oldum. Gördüğüm eksiklikler üzere istifa ettim.

Eğer seçilirsek 1 Milyon Euro bağışta bulunacağız. Olimpiyatlara katılma hakkı olan sporcularımızın antrenörleri ile beraber gitme imkanı sağlayacağız. Biz seçime aday olana kadar çok zorlandık. İki senedir kimse yönetimin karşısına çıkamıyordu. Çünkü baskı altına alınıyordu. Rabbim zafer eylesin. İnşallah bugün kazanan Türk Boksu olur.

Diğer Başkan Adayının kendisi hakkındaki sözleri üzerine tekrar söz isteyen Suat Hekimoğlıu şöyle konuştu;

Başkanıma öncelikle teşekkür ederim. Bizi onore etti. Ben kendisiyle çalışırken huzurla çalıştım. Biz sporcu ve antrenörler sıfır çekti anlamında değil. Yönetim sıfır çekti anlamında söyledim. Rio’da olimpiyatlarda madalya kazandırmak. Bayrağımız göklere çektirmek. Sıfır çekme anlamında sporcu ve antrenörlerin hakkını yemek anlamında demedim. Yönetim anlamında dedim.

Bu seçim sürecinde siz abimin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile abimin fotoğrafını federasyon başkanlık sayfasından paylaştınız. Bu etik olmadı. Hekimoğlu CHP’lidir izlenimi vermeye çalıştınız. Değilim ama diyelim ki öyleyim ama hoş olmadı. Babamın cenazesine geldi herkes geldi. Her partiden geldi.

Bir de Batuhan Gözgeç dediniz. Devşirme bir boksör şuan Amerikaya kaçtı. Olimpiyata Türk sporcusu olarak geldi ama Amerika’ya kaçtı.

Başkanım bence yaş itibariyle sizin enerjiniz bitti. Sizi çok sevmeme rağmen. Çok büyük hizmetleriniz oldu. Bugün artık değişim zamanı geldi.

Teknik bir hata!

Başkan Adayı  Eyüp Gözgeç, Suat Hekimoğlu'nun sözleri üzerine fotoğraf paylaşımının teknik bir hata olduğunu söyledi.

Delege çoktan kararını vermiştir

Türkiye Boks Federasyonu'nun Trabzonlu başkan adayı Suat hekimoğlu Haber61'e özel açıklamalrda bulundu.

Hekimoğlu "Bugün burada kazanan Türk boksu olacak. Türk boksunun gelişimi için aday olduk. Konuşmamızda da anlattık. Mevcut başkanın yanında çalıştım. Enerjisinin düştüğünü de söyledim. Hayırlısı olsun. Artık söz delegede.

Bizim ekibimiz hala çalışıyor. Aslında çok kararsız olduğuna inanmıyorum delegenin. Gelenler çoktan fikrini belirlemiştir. Konuşmalar ne kadar etkili olur. Belki %1 olur. Herşeyin hayırlısı diyelim." ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor