Türkçemiz Turkche’leşmesin”

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Karadeniz Teknik Üniversitesi Türkçe Bölümü üçünü sınıf öğrencileri tarafından başlatılan “Türkçemiz Turkche’leşmesin” kampanyasına destek verdi. Öğrencileri makamında kabul eden Başkan Gümrükçüoğlu, i

Türkçemiz Turkche’leşmesin”

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Karadeniz Teknik Üniversitesi Türkçe Bölümü üçünü sınıf öğrencileri tarafından başlatılan “Türkçemiz Turkche’leşmesin” kampanyasına destek verdi.

 

Öğrencileri makamında kabul eden Başkan Gümrükçüoğlu, işyerlerine Türkçe isim verilmesi yönündeki kampanyaya imza atarak destek verirken başlattıkları böylesine önemli bir çalışma için öğrencilere teşekkür etti.

 

Kampanya ile birlikte işyerlerine Türkçe isim verilmesi ve Türkçeye sahip çıkılması yönünde toplanan 5 bin imzayı Başkan Gümrükçüoğlu’na takdim eden öğrenciler Gümrükçüoğlu’ndan özellikle yeni açılacak ticarethanelere Türkçe isimlerin verilmesi yönündeki taleplerini sundular. Başkan Gümrükçüoğlu’na kampanya ile ilgili hazırladıkları sunumu yapan öğrenciler kampanya boyunca ortaya çıkan görüş ve önerileri içeren dilekçeyi Gümrükçüoğlu’na takdim ettiler.

 

Öğrenciler dilekçelerinde yabancı isimle açılmak istenen ticarethanelere ruhsat verilmemesi, isimleri yabancı olan mevcut işyerlerine belirli süre verilerek isimlerinin değiştirilmesinin sağlanması, marka isimlerinin tabelalarda Türkçe isimden daha küçük bir şekilde yer alması gibi taleplerde bulundular.

 

Başkan Gümrükçüoğlu gençleri, ülkeleri, milletleri, dilleri ve gelecekleri için başlatmış oldukları çok ciddi, tutarlı bir kampanyayı yürüttüklerinden ötürü tebrik ederek, “ Öğrencilerimiz başlattıkları imza kampanyası ile Trabzon halkının taleplerini bizlere ilettiler. Belediye olarak onların taleplerini dikkate dikkate alarak gerekli çalışmaları yapağız. Dünyanın en eski dillerinden biri olan güzel dilimize sahip çıkmak hepimizin öncelikli görevi olmalıdır. Vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizi desteği ile kentimizdeki ticarethanelere Türkçe isimlerin verilmesine gayret göstereceğiz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler