"Türk futbolunu yerle bir edenler orada konuştu"

Fatih Altaylı Futbolun Zirvesi'ni eleştirdi

"Türk futbolunu yerle bir edenler orada konuştu"
Bloomberg HT'de konuşan Fatih Altaylı dün gerçekleştirilen 2. Futbol Zirvesi'ni sert şekilde eleştirdi. Türk futbolunu bitiren kim varsa orada konuştuğunu söyleyen Fatih Altaylı ayrıca Beşiktaş gibi Trabzonspor'un da parlayacağını söyledi.

İşte Altaylı'nın sözleri;

"Aziz Yıldırım son dakikaya kadar katılmayacakmış. Benim duyduğum bu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geleceğini duyunca bunun ona karşı bir tavır olarak algılanacağını düşündüğü için katılmaya karar vermiş. Aziz Yıldırım, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile bildiğim kadarıyla tokalaşmıyor, yan yana gelmekten kaçınıyor. Fikret Orman'la da tokalaşmıyor son günlerdeki polemiklerden. Onun dışında Galatasaray Başkanı'yla tokalaşıyor, bu da gayet doğal. Aziz Yıldırım ve Dursun Özbek, ikisi de birbirine çok benziyor. İkisi de kendi camialarını, kulüplerini bitirmekle meşguller. İkisi de taraftarları tarafından istenmiyor. Bu iki başkan sayesinde Beşiktaş gün ışığı gibi parlamaya başladı. Trabzon da yakında parlayabilir. Bunun müsebbibi de bu iki başkandır. Aziz Yıldırım ve Dursun Özbek'in bir araya geldiği fotoğrafa eksik var burada. Bence kardeşlerini de alsalardı. Biri Ali Yıldırım'ı, diğeri de Mehmet Özbek'i alıp kardeşleriyle poz verselerdi."

"TÜRK FUTBOLUNU YERLE BİR EDEN KİM VARSA HEPSİ ORADA KONUŞMUŞ"

Altaylı, 2. Futbol Zirvesi'nde marka değerini yükseltmek için konuşma yapanların aslında Türk futbolunu yerle bir eden kişiler olduğunu söyledi

"Bu toplantıdan benim aklımda kalan şu oldu; TFF Başkanı Yıldırım Demirören, konuşmasının sonunda referandumdan 'evet' çıkması dileğini iletti. Bu da kendisinin görev süresinin uzaması için yapılan bir konuşmaydı. Hoş bir konuşmaydı. Bir spor alanında siyasi mesajlar verdiği için teşekkür ediyorum(!) kendisine. Bunun çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Göksel Gümüşdağ da konuştu ama böyle bir şey söylemedi. Bir spor zirvesinde TFF Başkanı'nın 'evet' çağrısı yaparak sözlerini noktalaması garipsediğim bir şey oldu.

Bu ikinci futbol zirvesi mi? İlkinde ne oldu? Aldığım izlenim şu; 'körler, sağırlar birbirini ağırlar.' Türk futbolunun marka değerini nasıl artırılır bunu konuşacaklarmış. Türk futbolunu yerle bir eden kim varsa hepsi orada konuşmuş. Bunu orada doğru düzgün adamlarla konuşacaksın. Dursun Özbek, Türk futbolunu iyileştirme adına ne diyebilir? Galatasaray'ın marka değerini perişan etmiş bir adam.

Yabancı konuklara baktım. Desailly, Vieri, Ferdinand falan... Güzel isimler de bunların marka değeriyle ne işi olabilir? Futbolun marka değerinden bahsedeceksen, ben olsam Premier Lig'in kurucusunu, CEO'sunu, Real Madrid'in brand manager'ını, Manchester United'ın pazarla müdürünü yöneticilerini çağırırım. Bundesliga'dan birilerini çağırırım. Bu işleri nasıl yapıyorsunuz? Mesela Alman Futbol Federasyonu böyle bir toplantıda Merkel'e oy istiyor mu? Bunları sorarım. Marka değerini anlatacaklarmış. Oradaki hiçbir kulüp başkanı bunu anlatamaz. Orada en sporcu tipli adam yemin ediyorum Sayın Cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanı'nın futbol zirvesinde olması özel sektör için de kamu sektörü için de yerli yatırımcı için de yabancı yatırımcı için de çok önemli. Türkiye'de futbola büyük önem verildiğinin göstergesi bu. Ama bunun dışında bu toplantı tam bir facia."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor