TS'ye potada bir Amerikalı takviye

Beko Basketbol Ligi’ne yükselen  Trabzonspor Basketbol takımı 1. Lig’de başarıya koşmak için transfer çalışmalarına başladı. Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde şampiyon olan ve 1. Lig’e yükselen Bordo Mavili ekip kadrosunu güçlendirmek için Amerikalı oyunc

TS'ye potada bir Amerikalı takviye

Beko Basketbol Ligi’ne yükselen  Trabzonspor Basketbol takımı 1. Lig’de başarıya koşmak için transfer çalışmalarına başladı.

Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde şampiyon olan ve 1. Lig’e yükselen Bordo Mavili ekip kadrosunu güçlendirmek için Amerikalı oyuncu Derrick Obasohan’ı renklerine kattı. 18 Nisan 1981 Houston doğumlu ve 1,99 boyunda olan Derrick Obasohan, sırasıyla

 2004 - 2005 sezonunda Etzella Ettelbruck,

 2005 - 2006 sezonunda Verviers-Pepinster,

 2006 - 2007 sezonunda Hyères Toulon

 2007 - 2009 sezonunda Strasbourg

 2009 - 2010 sezonunda Hyères Toulon takımlarında forma giydi.

Derrick Obasohan  mesafe tanımayan şutlarıyla takımına katkıda bulunurken , kariyerine yeni bir halka ekleyerek Fransa 1. liginin sayı kralı oldu.


2009-2010 sezonunu 30 maçta ortalama 34 dakika oynayan ve  19,8 sayı atan Derrick Obasohan %37 lik 3 sayı isabeti ile  rakipleri tarafından tutulması zor bir oyuncu oldu . Ayrıca %81 lik faul atış isabeti de ile rakiplerinin korkulu rüyası oldu.

Beko Basketbol Ligi’nde ses getireceğinin sinyalini veren Trabzonspor Basketbol Takımında başkan Saner Ayar, yaptıkları transferlerle Beko Basketbol  Ligin’de önemli başarılar elde edeceklerini belirtirti. Genel Koordinatör Doğan Hakyemez,Trabzon’luların gurur duyacakları bir takım yaratmak için büyük bir çaba harcadıkları belirtirken,Basketbol Takımımızın Ana sponsoru  Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta’nın maddi manevi her türlü katkıyı verdiğini söyledi. Antrenör Alaaddin Yakan ise Derrick Obasohan’ın çok kaliteli bir oyuncu olduğunu ve takıma çok fayda sağlayacağını ifade etti. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler