TSYD Trabzon istifa etti!

TSYD Trabzon Şube Başkanı İhsan Öksüz ve yönetimi görevinden istifa ettiğini açıkladı.Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şube Başkanı İhsan Öksüz ve yönetimi görevinden istifa ettiğini açıkladı. Öksüz ve ekibi TSYD'nin Fenerbahçe'yi savunan açı

TSYD Trabzon istifa etti!

TSYD Trabzon Şube Başkanı İhsan Öksüz ve yönetimi görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şube Başkanı İhsan Öksüz ve yönetimi görevinden istifa ettiğini açıkladı. Öksüz ve ekibi TSYD'nin Fenerbahçe'yi savunan açıklamalarının ardından istifalarını açıkladı.

TSYD Trabzon Şube binasında basın toplantısı düzenleyen Şube Başkanı İhsan Öksüz ve yönetim kurulu üyeleri istifalarını genel merkeze ilettiklerini ve kabul gördüğünü söylediler. Öksüz, yaptığı açıklamada, "Ben TSYD'nin açıklamasını dün öğrendim. Çok ağır ifadeler olduğunu gördüm. Esad beyi aradım neden böyle bir açıklama gereği duyduklarını öğrenmek istedim. Gazetecilerin haklarını savunmak istedikleri için açıklama yaptıklarını söylediler Esad bey Trabzonspor'un inlerne çekilen bazı medyalar ifadesine gocunmuş. Aslında evet güzel değildi bu ifade. Ama ne olursa olsun TSYD'nin görevi değil bu açıklama. TSYD'nin amacı özlük haklarını iyileştirmektir. Türkiye'de Aziz Yıldırım'ın emriyle alınmayan gazeteciler varken TSYD bununla değilde Trabzonspor'un yaptığı açıklamaya cevap verecekse biz bu işte yokuz arkadaşlar. Biz olağanüstü karar aldık. TSYD, Türkiye'nin en büyük spor yazarı değil de en büyük basın kuruluşlarından biridir. Çok büyük etknliği var" dedi.

 

GENEL MERKEZDE İSTİFA ETSİN

Öksüz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gündemi bu konularla meşgul etmelerini yadırgadım doğrusu. Biz sadece kendimiz istifa etmekle kalmadık. Genel merkezi de bizim gibi istfa etmeye davet ediyorum. Biz böyle bir tepki göstermek istedik. Biraz önce ulusal medyadan aradılar Trabzonspor'la görüştünüzde mi istifa ettiniz diye sordular bana kesinlikle bu çok çirkin kınıyorum. Kesinlikle böyle bir şey olamaz ben kimseden emir almadım hayatımda. Çok çirkin bir soru bu. Buradan açıkladık ve TSYD Trabzon şubesinden istifa ettik toplucak"

İhsan Öksüz'ün TSYD genel merkezine gönderdiği istifa dilekçesi ikinci sayfada...

 

İhsan Öksüz ve yönetiminin genel merkeze gönderdikeri istifa dilekçesi şöyle: "

Genel merkezimizin 8 Mart 2011 tarihindeki Trabzonspor’un bildirisinde yer alan – her ne kadar medya kastedilmemiş dense de - bize göre de ağır olan “ inlerindeki medya mensupları” ifadesini baz alması gerekirken, uzun ve çetrefilli yollardan bu kulübü hedef alması, derneğin amaçlarına ve saygınlığına yakışmadığı görüşündeyiz.

 

TSYD elbette hiçbir kulüp başkanı veya hiçbir kulübün düşmanı değildir, olamaz da... Kulüplerin hesap vermeleri gereken camiaları zaten mevcut… Biz isterdik ki;  TSYD, üyelerinin ve spor basını çalışanlarının çalışma ve özlük hakları konusunda daha duyarlı olsun… Hala bazı kulüplerin, bazı gazeteleri ve spor basını çalışanlarını tesislerine, idmanlarına “almama” kararlarına dirensin!

TSYD Yönetim Kurulu’nun amacı kulüpleri suçlamak olmamalı… Ayrıca bir karar alırken, bunu ilgili şube ile de paylaşması gerekmez miydi? Yönetim Kurulu olarak, hiçbir şekilde muhatabı değil ama, mağduru olduğumuzu düşündüğümüz bu açıklama bizi zor durumda bırakmıştır. Bunun bedelini hak etmediğimiz halde topluca istifa ederek ödemeye hazırız. Umarız, genel merkez de bizim gibi yapar.

Not: En kısa sürede yapacağımız olağanüstü genel kurulumuza kadar görevimizin başında olacağız.  10.03.2011"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor