TS'nin sakatlarında SON DURUM!

Trabzonspor’un Spor toto Süper Lig’in 24. haftasında Beşiktaş’la oynadığı müsabakada yaşanan sakatlıklar konusunda kulüp doktoru Hakan Ayaz bir açıklama yaptı. Ayaz açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Beşiktaş maçının ilk yarısında Sivok’la  girdiği ik

TS'nin sakatlarında SON DURUM!

Trabzonspor’un Spor toto Süper Lig’in 24. haftasında Beşiktaş’la oynadığı müsabakada yaşanan sakatlıklar konusunda kulüp doktoru Hakan Ayaz bir açıklama yaptı.

Ayaz açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Beşiktaş maçının ilk yarısında Sivok’la  girdiği ikili mücadele sonucunda aldığı darbeyle sakatlanan Burak Yılmaz’ın burun nazal kemiğinde iki yerden kırık tespit edilmiştir. Müsabakayı yapılan tampon müdahalesiyle tamamlayabilen Burak maç bitiminde en hızlı şekilde hastaneye transfer edilmiştir. Burada gerekli tetkikleri ve muayenesi konunun uzmanı tarafından gerçekleştirilen oyuncumuzun burnundaki kırığa müdahale ihtiyacı doğmuştur. Önce lokal anesteziyle yapılmaya çalışılan operasyon, kırığın muhteviyatı ve pozisyonu gereği çok ağrılı olması üzerine genel anestezi altında ameliyathane şartlarında gerçekleştirilmiştir. Operasyon sonrası bir süre dinlendirilen Burak Yılmaz, doktorunun uygun görmesi üzerine bugün itibariyle taburcu edilmiştir. Bu kırıkların tam olarak iyileşme süresi yaklaşık 1.5 – 2 aydır. Burak operasyonu yapan uzmanın önerileri doğrultusunda birkaç gün evde dinlenecek, ardından uygun görüldüğü zaman kondisyon salonunda sınırlı antrenmanlarına başlayabilecektir. Sporcumuzun takımla birlikte antrenmanlara ne zaman çıkacağına ise yapılacak kontrollerden sonra karar verilecektir. Burak Yılmaz’ın kırığının kaynaması ve aldığı şekle bağlı olarak, uygun görüldüğünde maskeyle müsabaka oynaması değerlendirilecektir.

GLOWACKİ DOKU TRAVMASI

Yine aynı maçın ilk yarısında Polonyalı oyuncumuz Glowacki sağ ayak bileğine aldığı şiddetli darbe sonucu ciddi yumuşak doku travması geçirmiştir. Sporcumuzun anında yapılan değerlendirmesinde ayak bileğinde muhtemel bağ yırtığıyla birlikte ciddi seviyede kanama, ödem ve şişlik tespit edilmiştir. Buna rağmen devre arasında yapılan müdahalenin ardından kendi isteği doğrultusunda maça devam etmesi sağlanmıştır. Acil tedavisi yapılan ve şu anda dinlendirilen oyuncumuzun yapılacak tetkiklerinden sonra durumu netlik kazanacaktır”

CALE SPAZM GEÇİRDİ

Dr.Ayaz ayrıca maçın ilk devresinde Cale’nin karnına aldığı darbe sonucu spazm geçirdiği ve bu nedenle bağırsaklarının bozulduğunu belirterek, “Devre arasında yaptığımız tedaviyle Cale’nin de maçı tamamlaması sağlanmıştır.  İkinci devre arka adalesine aldığı darbe sonucu hafif sertleşme olduğunu ifade eden Colman maçın 82.dakikasına kadar oyuna devam edebilmiş daha sonra yerini Alanzinho’ya bırakmıştır. Maç sonrasında yapılan kontrollerde ise bu oyuncumuzda ciddi bir olumsuz bulguya rastlanmamıştır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor