TS'nin 2011 yılı Güneş'li geçti

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını lider olarak tamamlayan Trabzonspor için 2010 yılı iyi geçti. Söz konusu yıla bir ay kala Bordo-mavili takımın başına geçen teknik direktör Şenol Güneş, bir yıl gibi kısa bir süre içinde Karadeniz ekibinde köklü değişik

TS'nin 2011 yılı Güneş'li geçti

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını lider olarak tamamlayan Trabzonspor için 2010 yılı iyi geçti. Söz konusu yıla bir ay kala Bordo-mavili takımın başına geçen teknik direktör Şenol Güneş, bir yıl gibi kısa bir süre içinde Karadeniz ekibinde köklü değişikliklere imza attı. Güneş'in bir yıllık görev süre içersinde Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası, Süper Kupayı elde ederken yılı ise lider olarak tamamladı.

Trabzonspor'un son 20 yılının en başaralı teknik adamı olarak dikkat çeken Şenol Güneş, 2010 yılına kısa bir süre kala 4. kez geldiği Bordo-mavili takıma en iyi yıllarından birini yaşatıyor. Trabzonspor ile anlaşmasının ardından 6 Aralık Pazar 2009'da çıktığı Ankaragücü maçını 3-0 kazanarak Bordo-mavili kulüpteki yeni serüvenine güzel bir başlangıç yapan Güneş, sonrasında ise camiayı birleştirirken bir çok sorunu da çözdü.

Teknik direktör Şenol Güneş daha önce 1987-88, 1992-96 ve 2004-2005 sezonlarında Trabzonspor'u çalıştırmıştı. Bordo-mavili takımda görev aldığı dönemlerde takımı hep zirveye oynatmasıyla dikkat çeken Güneş, Sadri Şener yönetimindeki Trabzonspor'da tekrar görev aldı. 4. kez takımın başına geçen deneyimli teknik adam, futbol takımını çalıştırmanın yanı sıra sosyal faaliyetlerde de kulüp adına önemli işler yaptı.

2009-2010 sezonunda takımı 21 puan ile 8. sırada alan Şenol Güneş, 37 puan toplayarak 57 puan ile takımı 5. sıraya kadar taşıdı. Şanlıurfa'da oynanan Türkiye Kupası finalinde ise ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ederek kupanın sahibi olmuştu. Bordo-mavili takım 2010-2011 sezonunun başında da Lig şampiyonu Bursaspor'u 3-0 yenerek Süper Kupa'yı ilk kez müzesine götürmüştü.

Şenol Güneş, geçtiğimiz sezon devraldığı bayrağı bu sezon zirveye çıkardı. Bordo-mavili takım 2010-2011 sezonunun ilk yarısını 42 puan ile lider olarak tamamladı. 17 maçta 13 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Karadeniz ekibi attığı 40 gole karşılık ise kalesinde 10 gol gördü.

 

20 TEKNİK ADAMDAN DAHA BAŞARILI

Bir yıllık görev süresi boyunca Güneş, Trabzonspor'un başında Ziraat Türkiye Kupası ve Lig maçları olmak üzere toplam 48 maça çıktı. Söz konusu maçlarda 31 galibiyet, 11 beraberlik ve 6 mağlubiyet elde eden Bordo-mavili ekip attığı 89 gole karşılık ise kalesinde 28 gol gördü. Yüzde 65'lık başarı grafiği yakalayarak Bordo-mavili takımda görev yapan 20 teknik adamdan daha başarılı bir performans sergiledi.

 

SORUNLU OYUNCULARLA ZİRVE YAPTI

Teknik direktör Şenol Güneş'in göreve gelmesiyle daha organize bir görüntü veren Bordo-mavili takımda, önceki dönemde forma şansı bulamayan bazı oyuncular da adeta yeniden doğdu. Onur Recep Kıvrak, başarılı bir performans ortaya koyarken kalesinde güven verdi. Onur, bu performansıyla da milli takıma yükseldi. Broos döneminde forma şansı bulamayan Engin Baytar, Burak Yılmaz ve Alanzinho gibi oyuncular da 11'de yer bulmaya başlarken, Bordo-mavili forma altında başarılı performans sergileyerek takımlarına

önemli katkıda bulundular. Sezon başında transferi gündeme gelen Umut Bulut'u tekrar kazandı. Oyuncu bu sezon 8 gole imza attı. Başarılı teknik adam, ayrıca bu sezonda Trabzonspor'un alt yapısından yetişen Mustafa Yumlu'ya görev vererek bu oyuncuyu da (A) takıma kazandırdı. Güneş döneminde, Umut, Burak ve Engin Baytar'a A Milli Takım kapısı açıldı.

 

DEĞERLERE SAHİP ÇIKTI

Güneş, Trabzonspor'un eski teknik direktörlerinden ve Bordo-mavili takıma ligde 4 şampiyonluk kazandıran Ahmet Suat Özyazıcı'nın da kulüpte futbol danışmanlığı görevine getirilmesini sağladı. Böylece Bordo-mavili kulüpte, Özkan Sümer, Sadi Tekelioğlu gibi isimlerin yanı sıra Ahmet Suat Özyazıcı da önemli bir göreve getirilmiş oldu.

 

TÜRKİYE KUPASI VE SÜPER KUPA BAŞARISI

Trabzonspor, teknik direktör Şenol Güneş ile geçen sezonu Ziraat Türkiye Kupası alarak kapamayı başardı. Bordo-mavililer, GAP Arena Stadı'nda Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek, Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine getirdi. 8. kez kupanın sahibi olan Trabzonspor, 5 sezon sonra Türkiye Kupası hasretini teknik direktör Şenol Güneş ile sonlandırmış oldu.

Sezon öncesi takıma Glowacki, Jaja, Barış Ataş, Mustafa Yumlu ve kaleci Bora olmak üzere fazla transfer takviyesi yapmayan Trabzonspor, bu sezon da Bursaspor'u 3-0 gibi bir sonuçla yenerek Süper Kupa'yı müzesine getirdi. İstanbul'da rakibini mağlup eden bordo-mavililer, böylece Güneş ile Türkiye Kupası'ndan sonra Süper Kupa'yı da müzesine getirmiş oldu.

 

SEZON O G B M A Y

Ziraat Türkiye Kupası 10 7 2 1 19 6

Süper Kupa 1 1 - - 3 -

2009-2010 20 10 6 4 27 12

2010-2011 17 13 3 1 40 10

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor