TS'nin 2011 model Yattara'sı

Trabzonspor takım kaptanı İbrahim Yattara, Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısına, lige yeni bir başlangıç yapacaklarmış gibi hazırlandıklarını belirterek, liderliklerini sezon sonuna kadar taşımak istediklerini söyledi. Trabzonspor'da futbol yaşantısı sü

TS'nin 2011 model Yattara'sı

Trabzonspor takım kaptanı İbrahim Yattara, Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısına, lige yeni bir başlangıç yapacaklarmış gibi hazırlandıklarını belirterek, liderliklerini sezon sonuna kadar taşımak istediklerini söyledi.

Trabzonspor'da futbol yaşantısı sürdüren Gineli futbolcu bugüne kadar gittiği izinlerden sürekli problemli bir şekilde dönen İbrahim Yattara, Şenol Güneş'in kendisine kaptanlığı vermesiyle birlikte bu alışkanlıklarını da bir kenara bıraktı. Bordo-mavili takımın Antalya'da gerçekleştirdiği kampa İbrahim Yattara'nın geç katılacağı düşünülürken, Jaja, Alanzinho ve Colman gibi oyuncular kampa izinsiz olarak katılmadılar. Yattara, kampa zamanında katılarak örnek bir davranış sergiledi ve yapmış olduğu kaptanlığa layık olarak herkese örnek oldu.

Sezon sonunda Bordo-mavili kulüp ile sözleşmesi bitecek olan Gineli oyuncu, yönetimin kendisiyle görüşeceği günü beklemeye başladı. İç transferi sıraya koyan yönetim ilk olarak Selçuk İnan'a imza attırmak istiyor. Ardından Egemen Korkmaz ve Ceyhun Gülselam ile masaya oturacak olan Trabzonspor, Yattara'nın performansını ve davranışlarını yakından takip ediyor.

Sırasıyla FC San Garedi, Atletico Coleah ve Royal Antwerp kulüplerinde top koşturan Yattara, bu kulüpler de birer sezon oynadı. 2003 yılında kariyerinin büyük bir kısmını teşkil eden Trabzonspor Kulübü'ne transfer olan oyuncu, kariyerinde inişli çıkışlı dönemler yaşadı. Hakkında birçok transfer dedikodusu çıkmasına rağmen o, Trabzonspor'da kaldı. Trabzonspor kariyerinde iki Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonluğu ve bir kere de asist krallığı sevinci yaşadı. Türkiye'de sekiz yıldan fazla zaman geçiren

Yattara, Türk vatandaşı oldu. Futbolu Trabzonspor'da noktalamak istediğini belirten oyuncu zamanın neyi göstereceğini ise kendisinin bile bilmediğini söylüyor.

Antalya kampına zamanın gelerek performansıyla dikkat çeken İbrahim Yattara, teknik direktör Şenol Güneş'in gözüne girmeyi başardı. Ligin ikinci yarısına, Spor Toto Süper Lig'e yeni başlangıç yapacaklarmış gibi hazırlandıklarını belirten Yattara, "Kendimi çok iyi hissediyorum. 2010 yılı bizim için çok iyi geçti. Umarım 2011 de aynı şekilde devam eder. İkinci yarıda her şey bizim için yeniden başlayacak. Çünkü her maçımız final havasında olacak. Bu havayı yakalamamız gerekiyor. Ligin ilk yarısında şampiyonluğu hak eden bir futbol ortaya koyduk. İkinci yarıda bunu sürdürmeliyiz. Liderliği koltuğunu sezon sonuna kadar taşımak istiyoruz" dedi.

Takım kaptanı olarak herkese örnek olması gerektiğini belirten Yattara, "Her futbolcu kaptanı örnek almalı. Bende bu takımın kaptanıyım ve arkadaşlarıma örnek olmalıyım. Hem çalışmamla hem de davranışlarımla. İyi bir abi olabilmek içinde kendimi geliştiriyorum" diye konuştu.

"Aklımda şu anda sadece Trabzonspor var" diyen Yattara, "Sözleşmem sezon sonu bitiyor ama şu anda bununla ilgilenecek veya kafamı bu yöne verecek durumda değilim. Zamanı geldiğinde oturulur konuşulur. Bizim için en önemlisi sezon sonu ulaşmak istediğimiz şampiyonluk" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor