TS'nin 2010'u böyle geçti

Bir türlü bekleneni veremeyen Gökhan Ünal Fenerbahçe’ye giderken, Burak ise Trabzon’a geldi. Bu transferde Şenol Güneş’in etkisi büyük oldu. Aynı günlerde Bordo-Mavililer bir bomba daha patlattı. Herkes takıma ‘Fatih Tekke geri dönecek mi?’ diye sorarken,

TS'nin 2010'u böyle geçti

Bir türlü bekleneni veremeyen Gökhan Ünal Fenerbahçe’ye giderken, Burak ise Trabzon’a geldi. Bu transferde Şenol Güneş’in etkisi büyük oldu. Aynı günlerde Bordo-Mavililer bir bomba daha patlattı. Herkes takıma ‘Fatih Tekke geri dönecek mi?’ diye sorarken, yönetim aradığı golcüyü Kolombiya’da buldu. Atletico Junerio’dan Teofilo Gutierrez, 2009’da dünyada en çok gol atan 4. oyuncu sıfatıyla Trabzon’lu oldu. Bu transfer için Başkan Sadri Şener, Kolombiya’ya kadar gitti.

Kupayla buluşma Urfa’da

Şenol Güneş ile bir canlanma yaşadıysa da Trabzonspor için Süper Lig’de zirve hayli uzaktaydı. O nedenle de gözler tam anlamıyla Türkiye Kupası’na çevrilmişti. Çünkü Karadeniz ekibinin Avrupa çıkışı için en kestirme yol buydu. Bu motivasyonla kupaya şartlanan Bordo-Mavililer, finalde Fenerbahçe ile Şanlıurfa’da kozlarını paylaştı. Sahadan 3-1’lik skorla galip ayrılan Güneş’in öğrencileri, Avrupa vizesini elde etti.

Fenerbahçe’de büyük şok

Türkiye Kupası’ndan sonra Trabzon, Fenerbahçe ile çok kritik bir maça daha çıktı. Ligin son haftasında Kadıköy’e konuk olan Bordo-Mavililer, rakibiyle 1-1 berabere kalınca Fenerbahçe ikinci kez son hafta şampiyonluğu kaçırdı. Ligin bitmesiyle birlikte takımda tekrar transfer temasları başladı. Genç yetenekleri bünyesine katan Trabzon’un en flaş transferi ise deneyimli savunma oyuncusu Polonyalı Glowacki’nin alınmasıydı.

Liverpool’a elendiler

Sezona yurt dışında hazırlanan ve iyi bir kamp dönemi geçiren Fırtına, UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalmak için tek ön eleme oynadı ama en zor kurayla karşı karşıya olduğu için elendi. İngiltere’de 1-0, Trabzon’da ise 2-1’lik yenilgi, Trabzon’un Avrupa hayallerini bitirdi. Türkiye’ye dönüş ise yine kupayla oldu. Lig şampiyonu Bursa ile Süper Kupa’da kozlarını paylaşan Trabzonspor, rakibini Teo’nun 3 golüyle 3-0 yendi. Aynı gün yönetim Ukrayna’dan Jaja’yı transfer edip stada getirdi.

Tribün rekoru kırıldı

Teo’nun bu çıkışı lige de yansıdı ama ekim sonunda Kolombiyalı’nın ruhsal sıkıntılarını ileri sürüp kenti terk etmesi Trabzon’da şok etkisi yarattı. Bu sorunu diğer yıldızlarının formuyla aşan lider, aralık ayında ise yönetimsel hareketlilikler yaşadı. Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun istifası geniş yankı buldu, bir başka etkili isim Mahmut Aksu da ‘yokum’ dedi. Aynı ay içindeki kongreyi tek aday olan Sadri Şener 3 yıl daha başkan olarak terk etti. Ayrıca Trabzon, Belediye sınavında Olimpiyat’a 50 bini aşkın taraftar toplayıp şov yaptı. Bu maç sonrasında Jaja’nın ülkeyi terk etmesi de yılın sonuna damga vurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler