TS'nin 2009-2010'u böyle geçti

2009-2010 sezonu başlarında kötü günler geçiren Karadeniz temsilcisi Trabzonspor, Belçikalı teknik adam Hugo Broos ile yollarını ayırırken teknik direktör Şenol Güneş'in gelişiyle yeniden doğdu. Ligde istediği sonuçları alamayan Bordo-mavililer, ezeli rak

TS'nin 2009-2010'u böyle geçti

2009-2010 sezonu başlarında kötü günler geçiren Karadeniz temsilcisi Trabzonspor, Belçikalı teknik adam Hugo Broos ile yollarını ayırırken teknik direktör Şenol Güneş'in gelişiyle yeniden doğdu. Ligde istediği sonuçları alamayan Bordo-mavililer, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ederek 8. kez Türkiye Kupası'nı müzesine götürdi.

 10 Şubat 2008'de tarihinde yapılan 56. Olağan Genel Kurul'da 15 yıl aradan sonra yeniden başkanlık görevini üstlenen Sadri Şener ve ekibi, 2008-2009 sezonun bitmesiyle başlayan teknik adam arayışları sonrası Samet Aybaba ile anlaşmış camiadan gelen tepkiler üzerine bu transferden vazgeçmişti. Yaşanan bu süreç sonrası Genel Kurul kararı alan Şener, 57. Olağan Genel Kurul'da listesindeki bazı isimleri değiştirerek yeniden başkanlığa seçilmişti. Yeni sezon öncesi isim yapmış bir çok teknik adam ile transfergörüşmesi yapan Sadri Şener, bazı teknik adamların Trabzon'a sıcak bakmaması üzerine rotası Belçikalı teknik direktör Hugo Broos'a çevirmiş yapılan görüşmeler sonrası anlaşmaya varmıştı. 23. Haziran'da Broos ile 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık anlaşma yapan bordo-mavili takım 2009-2010 sezonuna Hugo Broos ile girdi.

 Sezona Hugo Broos ile giren Trabzonspor çıktığı ilk resmi maçta Sivasspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etti. Her şey yolunda gittiği düşünülürken, sahasında aldığı Diyarbakırspor yenilgisi ve ardından UEFA Avrupa Lig'inde Fransa'nın Toulouse takımına elenen Trabzonspor'da işler kötü gitmeye başladı. Ligin 13. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'ya 3-1 yenilen ve ligde 5 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 3 beraberlik ile 19 puan toplayan Karadeniz ekibi, ligde 9. sıraya gerilemesinin ardından çok kötü bir dönemegirmişti. Camianın takıma olan güveninin sarsılması üzerine bordo-mavili yönetim Belçikalı teknik adama 13. hafta dayanabildi. 3-1 kaybedilen Kasımpaşa maçından sonra teknik direktör Hugo Broos görevinden istifa ederken yönetim kurulu tarafından Egemen Korkmaz, Rigobert Song, Gökhan Ünal, Tony Sylva ve Engin Baytar olmak üzere 5 futbolcu kadro dışı bırakılmış, camiada olağanüstü genel kurul sesleri iyice yükselmeye başlamıştı.

ŞENOL GÜNEŞ'E SARILDILAR
Yaşanan olumsuz süreçte Trabzonspor, takımı 1 haftalığına dönemin Sportif Direktörü Ünal Karaman'a emanet edildi. Yönetim, Güney Kore'ye giderek Seul Kulübü ile sözleşmesi sona erecek olan teknik direktör Şenol Güneş ile anlaşmasıyla camida olumlu bir atmosfer yaşandı. Camiayı birleştiren Güneş, saha içinde ve dışında birçok sorunu da çözdü.

 01 Aralık 2009'da imzalanan sözleşmeyle Trabzonspor'un başına 4. kez geçen teknik direktör Şenol Güneş için Trabzon'da görkemli bir tören düzenlendi. İlk olarak, yönetim kurulun tarafından Kasımpaşa yenilgisi sonrası kadro dışı bırakılan Egemen Korkmaz, Rigobert Song, Gökhan Ünal, Tony Sylva ve Engin Baytar'ın affedilmesini isteyen deneyimli teknik adam, kadro dışı bırakıldıktan sonra kaptanlıkları ellerinden alınan Rigobert Song ve Egemen Korkmaz'ın yanı sıra Selçuk İnan ve Umut Bulut'u da bir arayagetirerek bu futbolculardan aralarında 4 kaptanın sıralamasının belirlenmesini istedi. Uygulamaları ve futbolcularla yaptığı toplantılarla takımın moral değerlerini de yükselten Güneş, ilk kez takımı başında çıktığı 3-0'lık Ankaragücü maçının ardından oyuncularını tribünlerin önüne getirerek, onları taraftarla yeniden kucaklaştırdı.

BAZI FUTBOLCULAR ŞENOL GÜNEŞ İLE YENİDEN DOĞDU
Şenol Güneş'in göreve gelmesiyle daha organize bir görüntü veren bordo-mavili takımda, önceki dönemde forma şansı bulamayan bazı oyuncular forma şansı bulmaya başladı. Kaleci Onur Recep Kıvrak, başarılı bir performans ortaya koyarken kalesinde güven verdi. Alanzinho, Engin Baytar gibi oyuncular da 11'de yer bulmaya başladı. Ceyhun Gülselam, Giray Kaçar ve Serkan Balcı da daha fazla forma şansı bularak takımlarına katkı yapan isimler oldu.

İBRAHİMA YATTARA'NIN SAKATLIĞI
Sezon başında Belçika'nın Standard Liege takımı ile yapılan hazırlık maçında sakatlanan Yattara, ligin 7. haftasındaki Gençlerbirliği maçında 9, ligin 8. haftasındaki Gaziantepspor maçında 45, ligin 10. haftasındaki Kayserispor maçında da 28 dakika olmak üzere 3 maçta toplam 82 dakika forma giymişti. Tedavisine rağmen bir türlü istenilen verimi sağlayamayan Gineli oyuncu, daha sonra İngiltere'de ameliyat olmuştu. Gineli oyuncu 199 gün sonra Ankaragücü maçında forma giyerken Fenerbahçe maçında da oynadı.

Tabzonspor'da sakatlığı nedeniyle uzun bir süre takımdan ayrı kalan Yattara'nın sözleşmesinde yenilendi. Yattara'nın alacağı ücrette indirim yapıldı.

GERGİN GEÇMESİ BEKLENEN MALİ GENEL KURUL SAKİN GEÇTİ
Alınan kötü saha sonuçları sonrası göreve gelen teknik direktör Şenol Güneş'in göreve gelmesinin olumlu etkileriyle birlikte sert geçmesi beklenen bordo-mavili kulübün mali genel kurulu da, beklenenden daha rahat bir ortamda geçti. Yönetim kurulunun olağanüstü genel kurula gitmesi gerektiği söylentilerinin de dile getirilmediği genel kurulda, üyeler yaptıkları konuşmalarla yönetime ve Şenol Güneş'e destek verdiler.

ESKİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKILDI
Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş'in göreve gelmesiyle birlikte eski teknik direktörlerinden ve bordo-mavili takıma ligde 4 şampiyonluk kazandıran Ahmet Suat Özyazıcı'nın da kulüpte futbol danışmanlığı görevine getirildi. Özkan Sümer, Sadi Tekelioğlu gibi isimlerin yanı sıra Ahmet Suat Özyazıcı da önemli bir göreve getirilmiş oldu.

İSTANBUL'UN 3 BÜYÜK TAKIMINA KARŞI GALİBİYET HASRETİNE SON VERİLDİ
Uzun zamandır üç büyükler karşısında başarılı sonuçlar alamayan Trabzonspor, rakipleri karşısında galibiyet hasretine 2010 yılında son verdi. Bordo-mavililer, üç büyükler rakipleri içerisinde Galatasaray'ı ligde 1-0 yenerken, Beşiktaş ile 0-0 berabere kaldı. Fenerbahçe'ye sahasında 1-0 yenilen Karadeniz ekibi, Ziraat Türkiye Kupası'nda rakibini 3-1 yenerek kuİolarak, yönetim kurulun tarafpayı kazandı. Trabzonspor İstanbul'da Galatasaray karşısında 1-0'lık galibiyet ile 680 günlük derbi hasretini
sonlandırdı.

TRABZONSPORLU, TRABZONCELL'E KAVUŞTU
14 Ağustos 2009 tarihinde GSM operatörü AVEA ile mobil telekomünikasyon alanında işbirliğine giden Trabzonspor, Trabzoncell taraftarlarının hizmetine sundu. 500 bin aboneye ulaşmayı hedefleyen Trabzoncell, kısa zamanda rakiplerine oranla önemli bir aşama kaydetti. 61 bin abonenin üzerine çıkan Trabzoncell taraftarlarına da kazandırdı.

TARAFTAR SU
Trabzonspor lisanslı ürünler bünyesine yeni bir halka daha ekledi. Bordo-mavili taraftarlar, TARAFTAR SU markasıyla, kendi lisanslı sularına kavuştular.

GÖKHAN ÜNAL GİTTİ TEOFİLO GELDİ
Trabzonspor'da bir türlü istenilen performansı sergileyemeyen Gökhan Ünal devre arasında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Bordo-mavili kulüp 3 milyon 200 bin Euro ve Burak Yılmaz karşılığı sarı-lacivertli kulübe verdi.
Trabzonspor, 2009-2010 sezonun başında kadrosuna Gabriç, Engin Baytar, Ferhat Öztorun, Zafer Yelen ve Tjikuzu gibi oyuncuları kadrosuna katarken devre arasında ise Burak Yılmaz, Teofilo Gutierrez, Ömer Aysan, Sezer Badur ve Murat Tosun gibi oyuncular ile kadroyu güçlendirdi.
Bordo-mavili kulüp sezon sona ermeden Ömer Aysan Barış ve Zafer Yelen ile yollarını ayırdı.

SU BASKINI NEDENİYLE MEHMET ALİ YILMAZ TESİSLERİ ZARAR GÖRDÜ
Trabzon'da etkili olan sağanak yağış, Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ni sular altında bıraktı Tesislerdeki 2 ve 3 numaralı antrenman sahaları ile kulübün mutfağı kullanılamaz hale geldi. Trabzon'da iki gündür aralıksız olarak yağan yağmur Trabzon'u etkisi altına almıştı. Karadeniz Teknik Üniversitesi yanında bulunan derenin önünün açılması sonucu Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri su baskını meydana geldi. Söz konusu su baskını nedeniyle 2 ve 3 nolu antrenman sahalarıyla birlikte yemekhane,
mutfak ve bazı depolar ciddi zarar görerek kullanılamaz hale gelirken maddi kayıpta meydana gelmişti.

HÜSEYİN AVNİ AKER STADYUMU BAKIMA ALINDI
Trabzon'da etkili olan kar yağışı sonrası beyaza bürünün Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 5. hafta maçı olan Trabzonspor-Orduspor karşılaşmasının oynatılma isteği sonrası temizlenen ve maçın ardından bir tarla görüntüsünü bürünen Avni Aker Stadyumu'nda bakım çalışmaları başlatılmıştı. Bir süre maçlarını yine kendi evinde oynayan Trabzonspor, zeminin eski ahengini kaybetmesi üzerine gelecek sezona yetiştirilmesi için sezon bitmeden stadyumda yenileme çalışmaları başlattı.
Stadyumun bakıma alınması nedeniyle Trabzonspor, Denizlispor maçını İstanbul'da oynadı.

TRABZONSPOR'A YENİ STADYUM MÜJDESİ
Yılan hikayesine dönen Akyazı projesi önemli adımlar atılırken, Akyazı Projesi'nin TOKİ tarafından yapılmasını öngören olur yazısının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanması sevinçle karşılandı. Çalışmalara hız verilirken, içinde stadyumun yanı sıra sosyal ve sportif tesislerle konaklama mekanları ile yeni otogarın yer alacağı Akyazı Projesi dolgu çalışmasının, yapılacak olan çalışmaların ardından önümüzdeki TOKİ tarafından ihale edileceği belirtilmişti. Konu ile ilgili çalışmalar ise halen
İolarak, yönetim kurulun tarafdevam ediyor.

TRABZONSPOR'DAN BASINA İLGİ
Trabzonspor antrenmanlarını takip eden basın mensuplarına bordo-mavili kulüp büyük bir jest yaptı. Soğuk havalarda, antrenmanları takip eden basın mensuplarının bulundukları alana ısıtıcılar yerleştiren Trabzonspor Kulübü, sıcak içecek servisi de yaparak basın mensuplarına rahat çalışma imkanı sağladı.
Teknik direktörü Şenol Güneş'in gelişinin ardından her alanda değişik hamleler yaparak birlikteliği sağlamaya çalışan bordo-mavili kulüp basın mensuplarına rahat çalışma imkanı sunarak jest yaptı. Özellikle kış aylarında Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde zor şartlar altında çalışan basın mensupları düşünülerek, antrenman sahasındaki kulübelere ısıtıcılar yerleştirerek medya mensuplarının soğuktan korunması sağlandı. Antrenman sahasında bulunan kulübelere yerleştirilen ısıtıcıların yanında, basın mensupları
için personel de görevlendiren Trabzonspor yönetimi, kafeterya oluşturdu.

LİGDE BU SEZON İSTENİLEN OLMADI
Trabzonspor 2009-2010 sezonunda ise ligde istediğini bulamadı. Sezona Hugo Broos ile başlayan Şenol Güneş ile devam eden Trabzonspor, oynadığı 34 lig maçında 16 galibiyet, 9 beraberlik ve 9 mağlubiyet elde etti. Attığı 53 gole karşılık ise kalesinde 31 gol gördü. 57 puan toplayan Bordo-mavili takım, ligi 5. sırada bitirdi.

EN GOLCÜ OYUNCU UMUT BULUT
Bu sezon gol yollarında sıkıntı çeken Trabzonspor'da takımın en golcü oyuncusu Umut Bulut oldu. Girdiği gol pozisyonlarını değerlendirememenin sıkıntısını yaşayan Karadeniz ekibinde Umut Bulut 11 golle en çok gol atan oyuncu olurken, bu oyuncuyu 9 golle Colman takip etti. Umut Bulut, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 7 gol atarak Tokatsporlu Arif Çoban ile krallığı paylaştı.

KUPA TESELLİ OLDU
Ligde istediğini bulamayan Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası finalinde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek kupada mutlu sona ulaştı. Şanlıurfa GAP Arena Stadyumu'nda oynanan maçta rakibine ezici bir üstünlük kuran Trabzonspor, 7 kupa ile gittiği Şanlıurfa'dan 8. kupa ile döndü. Fenerbahçe karşısında alınan anlamlı galibiyet sonrası Trabzon'da ve Trabzonspor taraftarının yoğun olduğu illerde kutlamalar yapıldı. Trabzon'a gelen Trabzonspor kafilesini bordo-mavili taraftarlar büyük bir coşku ile krallar
gibi karşıladı. Kupa kutlamaları köfte partisi ve gemi turu ile sürdü.

FENERBAHÇE'DEN 1996'NIN RÖVANŞI ALINDI
Ziraat Türkiye Kupası'nda ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ederek mutlu sona ulaşan Trabzonspor, 5 Mayıs 1996 yılında rakibine kaptırdığı şampiyonluğun hesabını 14 yıl aradan sonra kesti. Bordo-mavili takım bununla da kalmayıp ligin son haftasında deplasmanda rakibi ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluktan etti. Trabzonspor ezeli rakibi Fenerbahçe'yi bu sezon hem Türkiye Kupası'ndan hem de lig şampiyonluğundan ederek ağır bir darbe vurdu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor