TS'li Günen bakın ne dedi?

Trabzonspor'un eski futbolcularından İskender Günen, Trabzonspor'un haklı bir galibiyet aldığını belirtti.Sabah Gazetesi'ndeki köşe yazısında Galatasaray-Trabzonspor maçını yorumlayan Günen'in köşe yazısı şöyle: "Fenerbahçe'nin cumartesi günü Eskişehir'de

TS'li Günen bakın ne dedi?

Trabzonspor'un eski futbolcularından İskender Günen, Trabzonspor'un haklı bir galibiyet aldığını belirtti.

Sabah Gazetesi'ndeki köşe yazısında Galatasaray-Trabzonspor maçını yorumlayan Günen'in köşe yazısı şöyle: "Fenerbahçe'nin cumartesi günü Eskişehir'de üç puan almasından sonra Trabzonspor'un tekrar liderliği ele geçirmesi için mutlak kazanmak zorunda olduğu bir maçtı. Önce seyircisiz maçın tuzsuz yemeğe benzediği gerçeğini dile getirmek gerekiyor.
Boş tribünler önünde oyuncuların tam anlamıyla konsantre olabilmeleri son derece zor. Futbol Federasyonu'nun önümüzdeki sezon böyle durumlarda farklı bir yol izlemesi gerektiği düşüncesindeyim.
Maça gelince...


Trabzonspor'un iyi bir oyun ortaya koyduğunu söyleyebilmemiz çok zor. Bu takımı bugüne kadar getiren kazanma azmi, saha içi yardımlaşması ve takım olma bilincinden uzak bir görüntüdeydiler.
Kendileri için önemli olan böylesi bir maçta rakibi baskı altında tutmak için daha agresif olmaları gerekirken rakibe oyun oynama olanağı sağladılar. Trabzonspor'un bu maçtaki en önemli sorunu, orta sahanın göbeği Selçuk ve Colman maç süresince kendi savunmalarının aralarına girerek oynamaya çalışmalarıydı. Aldıkları topları ya yana ya da geriye oynama yanlışı içindeydiler. Her iki kenar savunma oyuncusu da hücum girişimlerinde bulunmadıkları için Trabzonspor önde çoğalmayı gerçekleştiremedi ve gol noktalarında çok etkisiz göründü. Umut'un oyunda varlığıyla yokluğunun belli olmaması, Burak'ın dağınık görüntüsü ve Jaja'nın istenen düzeyde olmaması bireysel becerilerle gol bulma şansını neredeyse yok etti.

TAKIMIN EN İYİSİ TOLGA'YDI
İkinci yarı Trabzonspor'da Umut sağ kenara çekildi, Jaja ise Umut'un görev bölgesinde yer aldı. Alanzinho da Jaja'ya destek veren oyuncu oldu. Ama bu değişiklik bile Trabzonspor'u harekete geçiremedi. Bu arada kaleci Tolga'dan söz etmek gerekiyor.
Burak'ın attığı 3 puanlık gol, Trabzonspor'un bu maçta gördüğümüz ve Jaja'nın öne çıktığı mükemmel pas organizasyonundan kaynaklandı.
Ligin sonu yaklaştıkça şampiyonluğa oynayan takımlar üzerinde de baskı ve stres üst düzeye çıkıyor. Bana göre, şampiyonluk ipini bu ortamdan çıkmasını bilen takım göğüsleyecek"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor