TS yenilgisinden ders çıkartacağız

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ''Oyuncularımızın 2-0'dan sonraki mücadelesi bizim adımıza sevindirici. O yüzden onlara fazla kızamıyorum'' dedi.Sağlam, Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile sona eren maçın ardından düzenlenen basın toplantısında,

TS yenilgisinden ders çıkartacağız

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ''Oyuncularımızın 2-0'dan sonraki mücadelesi bizim adımıza sevindirici. O yüzden onlara fazla kızamıyorum'' dedi.

Sağlam, Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile sona eren maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, zirve yarışındaki en önemli rakiplerinden biriyle oynadıklarını, sahaya çıkarken hedeflerinin Trabzonspor'u yenip liderliği ele geçirmek olduğunu kaydetti.

Maçın başında yaptıkları iki bireysel hatanın kendilerine pahalıya mal olduğunu ifade eden Sağlam, oldukça güçlü bir takım olan Trabzonspor karşısında 2-0 geriye düştükten sonra maçı çevirmenin kolay olmadığını kaydetti.

Rakip kaleye iyi yüklendiklerini ancak sonuca gidemediklerini ifade eden Sağlam, ''Oyuncularımızın 2-0'dan sonraki mücadelesi bizim adımıza sevindirici. O yüzden onlara fazla kızamıyorum. Rakip ceza sahası içinde daha etkili olmalıydık. Trabzonspor'u galibiyetten ötürü tebrik ediyorum'' diye konuştu.

Hakemin yönetimiyle ilgili soru üzerine ise Sağlam, şunları söyledi:

''Geçen hafta itiraz ettim ve sonrasında özür diledim. Bugün iki tane pozisyona takıldım, inşallah bunu bize izah ederler. Birincisi Ceyhun'un İbrahim'i çekip düşürdüğü pozisyon. Bir başka pozisyon ise bizim Kardemir Karabük karşısında verilen penaltı gibiydi. Bugün Burak'ın ceza sahası içinde oyuncumuzun sırtına yüklenerek vurması penaltı değil miydi? Yoksa farklı bir uygulama mı vardı? Bunu öğrenmek istiyoruz. İki pozisyonda da hakemin haklı olduğuna inanmak istiyorum. Bir karar uygulanması gerekiyorsa bu herkese uygulanmalı. Çok net bir pozisyon olduğu için söylüyorum. Arada kalan pozisyonlar değil.''

Sağlam, bu sezon ligdeki ilk yenilgiyi Trabzonspor karışsında aldıklarını, bu tür sonuçların ve yenilgilerin olacağını, Bursaspor olarak bundan da gerekli dersleri çıkaracaklarını belirtti.

Bir gazetecinin, ''Yenilgisiz devam etmek futbolcularınızda psikolojik baskı oluşturuyor muydu?'' sorusuna, ''İnşallah bu yenilgi bizi psikolojik olarak rahatlatmıştır'' yanıtını verdi.

Sağlam, Bursaspor'un fiziksel olarak düştüğü yönündeki eleştiriye ise, ''Kimse bizim fiziksel olarak düştüğümüzü söyleyemez. Fiziksel olarak rakibe karşı üstünlüğümüz vardı. Geçen hafta da 2-0'dan maçı çevirebildik'' değerlendirmesinde bulundu.

''Devre arasında transfer yapma düşünceniz var mı?'' sorusunu ise Sağlam, ''Devre arasıyla ilgili elbette transfer düşüncemiz var. Ama bu konuyu sizinle paylaşarak oyuncuların konsantrasyonunu bozmak istemiyoruz. Ama tabi ki bir şeyler yapacağız'' diye yanıtladı.

Bursaspor'un golcü futbolcusu Sercan Yıldırım da maçın iyi oynamalarına karşın kötü sonuçlandığını belirtti.

Hakemin de kötü maç yönettiğini öne süren Sercan, ''Biz hiç bir maçta hakeme bu kadar tepki göstermemiştik. İkinci gole baktığımızda faul vereceğine devam ettirdi ve sonuçta gol oldu. Hakemlerin daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Maç 2-0 olduktan sonra da yüklendik ama skoru değiştiremedik'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor