TS Şenol Güneş ile hayat buldu

Ziraat Türkiye Kupası finalinde dün GAP Arena Stadı'nda Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek kupanın sahibi olan Trabzonspor, teknik direktör Şenol Güneş ile adeta hayat buldu. Ligin 13. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'ya 3-1 yenilen ve ligde 5 galibiyet, 5 mağlubi

TS Şenol Güneş ile hayat buldu

Ziraat Türkiye Kupası finalinde dün GAP Arena Stadı'nda Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek kupanın sahibi olan Trabzonspor, teknik direktör Şenol Güneş ile adeta hayat buldu. 

Ligin 13. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'ya 3-1 yenilen ve ligde 5 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 3 beraberlik ile 19 puan toplayan Karadeniz ekibi, ligde 9. sıraya gerilemesinin ardından çok kötü bir döneme girmişti. 

Maçtan sonra teknik direktör Hugo Broos görevinden istifa ederken yönetim kurulu tarafından Egemen Korkmaz, Rigobert Song, Gökhan Ünal, Tony Sylva ve Engin Baytar olmak üzere 5 futbolcu kadro dışı bırakılmış, camiada olağanüstü genel kurul sesleri iyice yükselmeye başlamıştı. 

Kötü bir sürece giren bordo-mavili kulübün yönetim kurulu, Güney Kore'ye giderek Seul Kulübü ile sözleşmesi sona erecek olan teknik direktör Şenol Güneş ile anlaşmasıyla camida olumlu bir atmosfer yaşandı. Camiayı birleştiren Güneş, saha içinde ve dışında birçok sorunu da çözdü. 

Takımı da toparlayan teknik direktör Güneş, ligin 13. haftasında moral olarak çöküş yaşayan Trabzonspor'a Türkiye Kupası sevincini yaşattı. Zor dönemler geçiren Trabzonspor'da artık neşeli günler yaşanıyor.
    
     -KADRO DIŞI OYUNCULARI AFFETİRDİ- 
     
Teknik direktör Güneş, yönetim kurulundan, Kasımpaşa yenilgisi sonrası kadro dışı bırakılan Egemen Korkmaz, Rigobert Song, Gökhan Ünal, Tony Sylva ve Engin Baytar'ın affedilmesini istedi. 

Yönetim kurulu da takımdan ayrı olarak çalışan futbolcuları affetti ve bu futbolcular yeniden takımla birlikte antrenmanlara başladı.
    
     -KAPTANLIK SORUNUNU ÇÖZDÜ- 
     
 Güneş, kadro dışı bırakıldıktan sonra kaptanlıkları ellerinden alınan Rigobert Song ve Egemen Korkmaz'ın yanı sıra Selçuk İnan ve Umut Bulut'u da biraraya getirerek bu futbolculardan aralarında 4 kaptanın sıralamasının belirlenmesini istedi ve bu futbolcular da kendi aralarında bir sıralama yaparak bu sorunu çözdüler. 

Uygulamaları ve futbolcularla yaptığı toplantılarla takımın moral değerlerini de yükselten Güneş, ilk kez takımı başında çıktığı 3-0'lık Ankaragücü maçının ardından oyuncularını tribünlerin önüne getirerek, onları taraftarla yeniden kucaklaştırdı.
    
     -KADRO DIŞI OYUNCULARIN ZAFERİ- 
     
Trabzonspor'da affedilen oyunculardan Egemen Korkmaz, Rigobert Song ve Engin Baytar, Ziraat Türkiye Kupası finalinde ilk 11'de forma giyerek kupanın kazanılmasında büyük etken sağladılar. 

Engin Baytar, Fenerbahçe karşısında 1 gol atarken maçın da en değerli oyuncusu seçildi. Savunmada Egemen ve Song da iyi bir performans ortaya koydular.
    
     -BAZI FUTBOLCULAR YENİDEN DOĞDU- 
     
Teknik direktör Şenol Güneş'in göreve gelmesiyle daha organize bir görüntü veren bordo-mavili takımda, önceki dönemde forma şansı bulamayan bazı oyuncular da adeta yeniden doğdu.

Tony Sylva'nın ardından yedek bekleyen kaleci Onur Recep Kıvrak, başarılı bir performans ortaya koyarken kalesinde güven verdi. Engin Baytar, Alanzinho gibi oyuncular da 11'de yer bulmaya başlarken, bordo-mavili forma altında ilk gollerini Şenol Güneş döneminde kaydettiler. Ceyhun Gülselam, Giray Kaçar ve Serkan Balcı da daha fazla forma şansı bularak takımlarına katkı yapan diğer isimler oldular. 

Güneş, Broos döneminde forma şansı bulan oyuncuların yanı sıra kadroya dahi giremeyen oyuncuların performanslarını yükseltmeyi başardı.
    
     -MALİ GENEL KURUL SAKİN GEÇTİ- 
     
 Teknik direktör Şenol Güneş'in göreve gelmesinin olumlu etkileriyle birlikte sert geçmesi beklenen bordo-mavili kulübün mali genel kurulu da, beklenenden daha rahat bir ortamda geçti. 

Yönetim kurulunun olağanüstü genel kurula gitmesi gerektiği söylentilerinin de dile getirilmediği genel kurulda, 94,5 milyon borç açıklanmasına rağmen bazı üyeler yaptıkları konuşmalarla da Şenol Güneş'e destek verdiler.
    
     -ESKİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKTI- 
     
Güneş, Trabzonspor'un eski teknik direktörlerinden ve bordo-mavili takıma ligde 4 şampiyonluk kazandıran Ahmet Suat Özyazıcı'nın da kulüpte futbol danışmanlığı görevine getirilmesini sağladı.
     Böylece bordo-mavili kulüpte, Özkan Sümer, Sadi Tekelioğlu gibi isimlerin yanı sıra Ahmet Suat Özyazıcı da önemli bir göreve getirilmiş oldu.
    
     -680 GÜNLÜK HASRETE SON VERDİ- 
     
Uzun zamandır üç büyükler karşısında başarılı sonuçlar alamayan Trabzonspor, söz konusu rakipleri karşısında da teknik direktör Güneş ile iyi sonuçlar elde etti. 

Bordo-mavililer, üç büyükler rakipleri içerisinde Galatasaray'ı ligde 1-0 yenerken, Beşiktaş ile 0-0 berabere kaldı. Fenerbahçe'ye sahasında 1-0 yenilen Karadeniz ekibi, Ziraat Türkiye Kupası'nda rakibini 3-1 yenerek kupayı kazanmasını sağladı. 
 

Trabzonspor, 1-0'lık Galatasaray galibiyeti ile 680 günlük derbi hasretini sonlandırdı.
    
     -2010 YILI İYİ GEÇTİ- 
     
Trabzonspor, 2010 yılında teknik direktör Güneş döneminde başarılı sonuçlar alırken büyük takımlara karşı galibiyet hasretine de son verdi. 

Bordo-mavili takım, lig ve kupada 2010 yılında yaptığı ilk 15 maçta 10 galibiyet ve 5 beraberlik almıştı.
    
     -GÜNEŞ: ''KAZANILMAMIŞ SÜPER KUPA VE LİG KUPASI VAR''- 
     
Teknik direktör Güneş, kupa maçının oynanıp geride kaldığını belirterek, ''Ben hep önüme bakan biriyim. Eksikliklerimiz var. Yaptığımız doğruları sürdüreceğiz. Kupa artık geride kaldı'' dedi. 

Güneş, yapacak çok işlerinin bulunduğunu kaydederek, ''Daha önce kupayı kazanmıştım. Alamadığım Süper Kupa ve lig kupası var. Hedefimiz onları almak. Umarım onları da alırız'' diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor