''TS oyunu bozarsa kupayı alır''

Fenerbahçe son haftalarda önde basarak, ayağa isabetli pas yaparak kendi oyununu rakibine kabul ettiriyor. Ancak bu final maçında daha ekonomik  kontrollü oynayacaktır.Trabzonspor bu oyunu bozabilirse şanslı olur. Bordo-mavililer,Fenerbahçe’nin sabırlı oy

''TS oyunu bozarsa kupayı alır''

Fenerbahçe son haftalarda önde basarak, ayağa isabetli pas yaparak kendi oyununu rakibine kabul ettiriyor. Ancak bu final maçında daha ekonomik  kontrollü oynayacaktır.Trabzonspor bu oyunu bozabilirse şanslı olur. Bordo-mavililer,Fenerbahçe’nin sabırlı oyununu engellerse kupaya yaklaşır

Trabzonspor 6 yıldır kupayı kazanamıyor. Tek hedefi kupayı almak olan bordo-mavili takım galibiyete nasıl ulaşır?

Trabzonspor takımı son bir aydır tamamen motivasyonunu kupaya çevirdi.Güneş oyuncularını rotasyonla finale hazırlamaya çalıştı.Trabzon , Şenol hocayla birlikte kimlik değiştirdi. Artık daha fazla hücum oynuyorlar. Ligdeki düşüşü bu maç için ölçü sayamam. Ama Fenerbahçe’nin özgüveni, takım savunmasındaki başarısı onların artısı olarak görünüyor.  Fenerbahçe iyi olduğu zaman oyununu rakibine kabul ettiriyor. Trabzonspor bu oyunu bozabilirse şanslı olur. Trabzon’un bu kez kendi oyununu kabul ettirmesi lazım. Fenerbahçe’nin sabırlı, ayağa pas oyununu engellerse kupaya yaklaşır.

 Trabzonspor savunmasının özellikle de bek ve stoperlerin, aralardan koşu yapan oyunculara karşı handikapı var. Fenerbahçe bu alanda Topuz ve Özer gibi önemli oyunculara sahip. Fenerbahçe’nin bu maçtaki handikapı ise savunma göbeği olabilir.Alanzinho ve Colman gibi göbekten iyi dripling yapan oyuncular tehlikeler yaratabilir. Umut’un göbekten ve kanatlardan yapacağı ataklar da önemli olacaktır.

Şenol Güneş, Fenerbahçe kaptanı Alex’e adam markajı uygulamalı mı?
Günümüz futbolunda adam markajı modası bitti artık. Fakat her teknik adam, Alex gibi yetenekli bir oyuncuya karşı oynarken, özellikle orta sahadaki ön oyuncularından birine dönüşümlü olarak Alex’i kontrol etmesini söyler. Ali Sami Yen’de, Alex’i maç boyunca Mehmet Topal kovalamıştı. Boş kalan orta sahayı da Fenerbahçe tamamen ele geçirmişti.

Daum bu maçta Güiza’yı mı, Trabzonspor’u yakından tanıyan Gökhan Ünal’ı mı yoksa Semih’i mi tercih etmeli?

Gökhan Ünal kadar Güiza ve Semih de, Trabzonspor’u yakından tanıyordur. Gökhan’ın, Trabzon’dan gelmesi çok önemli değil. Güiza’nın stili, savunma göbeğinde zaman zaman ciddi problemler yaşayan Trabzonspor’a ters gelebilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor