"Transferde işime karışılmamalı"

Başarısızlığa en büyük neden olarak takım olamayışları ile istikrarsızlığı gösteren Kayıhan, transferde işine karışılmaması halinde 7-8 oyuncu göndererek aynı sayıda takıma takviye yapmayı planladığını belirtti.Kayıhan, Mehmet Cengiz Tesislerinde düzenled

"Transferde işime karışılmamalı"

Başarısızlığa en büyük neden olarak takım olamayışları ile istikrarsızlığı gösteren Kayıhan, transferde işine karışılmaması halinde 7-8 oyuncu göndererek aynı sayıda takıma takviye yapmayı planladığını belirtti.

Kayıhan, Mehmet Cengiz Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, son haftada Kocaelispor'u yenerek ligde kaldıkları için sevinemediklerini, soyunma odasında sevinen futbolcularına ise, "Ligde kalmayı kutlamayı değil, Süper Lig'e çıkmayı kutlasaydık görevimizi yapmış olurduk" dediğini belirterek, "Bir yıl içerisinde bu takımda üçüncü hoca oldum. Buraya gelirken çok daha farklı bir tablo oluşturmayı düşündüm. Ama geldiğimde çok farklı şeylerle beraber olumsuz futbolcu yapılarıyla karşılaştım. Bireysel olarak bakıldığında çok iyi oyuncularım var ancak takım olmayı başaramadık. Büyük umutlar beklenen oyunculardan verim alamadık. Bunlar bahane değil. Bizde de eksiklikler olabilir. Rizespor içerisine girdiğim andan itibaren kulüp olma yönünde kurumsallaşma adına çok büyük atılımlar yapılıyor. Ama maalesef her şey sportif başarıyla eş değer olduğu için bunlar öne çıkmadı" diye konuştu.

TAKIMDAKİ BAŞARISIZLIĞI EN BÜYÜK NEDENİ İSTİKRARSIZLIK

Kayıhan, başarısızlığın nedenlerini sıralayarak, "Bir yılda 27 oyuncu gelmiş, 26 oyuncu gitmiş. İki yılda 6 hoca değişmiş. Bu da takımda belli bir sistemin oturmamasına neden olmuş. Deplasmanlarda rakip takımda 2 ya da 3 oyuncumuz var. Rizespor'da başarılı olamamışlar ama gittikleri takımlarda oldukça başarılılar. Karabükspor ve Bucaspor'da oynayan oyuncularımız bunlara birer örnektir. Takımdaki başarısızlığın en büyük etkeni istikrarsızlıktır. Ben burada artık yeni bir sistem uygulamak istiyorum. Yönetime sunacağım rapor doğrultusunda bazı isteklerim olacak. Bunlar tamamen Rizespor'un menfaati ve geleceğine yönelik olacaktır. Bu yıl takımı kurarken artık çok dikkatli olmalıyız. Öncelikle transferleri teknik direktör yapmalıdır. Kendi sistemine göre oyuncular almalıdır. Her takımın yıldızını ile hatır gönül işi oyuncu alıp Rizespor'a getirirsen hiçbir şey elde edemezsin. Bu lig çok zor bir ligdir. Bütün hazırlıklarımızı bu yönde yapacağız" dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ SEZON ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞECEĞİZ

Önlerinde yeni bir süreç olduğunu ifade eden Kayıhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Takımda arkadaşlık ortamı yoktu. İnternet ortamı bu bağları kopardı ve arkadaşlıkları uzaklaştırdı. Şehirle bütünleşmemek, duygularını paylaşmamak bana göre en büyük eksiklerden bir tanesiydi. Bunlar belli başlı sebepler. Şimdi neler yapabiliriz bunlara bakacağız. Önümüzdeki sezon ekibimle beraber ilçe statlarında antrenman programları yapacağız. Sporseverlerle aramızdaki kopukluğu gidermeye çalışacağız. Ayrıca her hafta liseler ve üniversiteler ile çocuk yurtlarına giderek şehirle bir bütünlük sağlamaya çalışacağız. Günde 3 saat antrenmanın ardından modern tesise kapanan, sonra da maça çıkan bir ekip olmayacağız. Alt yapıya önem vereceğiz. Bir fon ayrılmasını talep edeceğiz. Rizespor'un başarısı için 2-3 oyuncunun ilk 11'de olması gerekiyor. En az alt yapıdan 9 oyuncumuzu yaz kampına alacağım. Bu oyuncuları şu anda belirledim."

TRANSFERDE İŞİME KARIŞILMAMALI

Kayıhan, önümüzdeki yıl iyi bir ekip kurmayı amaçladıklarını belirterek "Transfer döneminde her mevkide alternatif iki oyuncu olması şart. Ama alacağımız oyuncular bu şehre ayak uyduracaklar ve ahlaklı olacaklar. Ayrıca transfere kimsenin karışmasını istemiyorum. Benim takımımda Rizespor'un mağlubiyetinden sonra bu mağlubiyeti yaşamayan oyuncu istemiyorum. 7-8 oyuncu göndererek yerine aynı sayıda takviye yapmayı planlıyorum. Transfer listemi hazırladım, yönetime rapor halinde sunacağım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler