Trabzon'un kaderi değişecek

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Erzurum'da ve Trabzon'da yapılacak olan oyunların sadece bu iki ile değil tüm ülkeye büyük ivme kazandıracağını söyledi.Daha önce Gençlik Ve Spor eski genel müdürü ve olimpiyatların Türkiye'ye alındığı dönemde

Trabzon'un kaderi değişecek

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Erzurum'da ve Trabzon'da yapılacak olan oyunların sadece bu iki ile değil tüm ülkeye büyük ivme kazandıracağını söyledi.

Daha önce Gençlik Ve Spor eski genel müdürü ve olimpiyatların Türkiye'ye alındığı dönemde Uluslararası organizasyonları baş koordinatörlük görevini de yürüten, Basın İlan Kurumu genel müdürü olan Atalay, Erzurum’da, Trabzonlu gazetecilerin sorularını cevapladı.

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanlığınca Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen ''Erzurum Büyük Kış Oyunlarına Yürüyor'' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Atalay, Erzurum ve Trabzon’da yapılacak olimpiyatlar için konuştu.

Konferans öncesinde bir fabrika açılışı için Trabzon'dan Erzurum'a giden ve Trabzonlu olan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’ü makamında ziyaret eden yerel gazete, televizyon ve internet siteleri temsilcileri daha sonra buz hokeyi maçını izlemek için yeni yapılan olimpik salona gitti. Burada maçı izleyen Mehmet Atalay ile bir araya gelen 20 gazeteci daha sonra yeni yapılan ve 2011 Üniversiteler arası kış olimpiyatlarının açılış kapanış programlarının yapılacağı stadı gezdi.

Yeni stad hakkında Trabzonlu gazetecilere bilgi veren Erzurum Gençlik ve Spor il müdürü Fatih Çintimar, Stadın 7 ay gibi kısa bir sürede bitirildiğini belirterek, stadın yanı sıra tüm tesislerin 27 Ocak'ta yapılacak oyunlara hazır olduğunu söyledi.

Avrupa’nın en modern ve bir eşi daha olmayan atlama kulesinin gezilmesinde ise tesisin muhteşemliği herkesi hayrete düşürürken, Basın İlan Kurumu Genel müdürü Mehmet Atalay, Erzurum’un bu tesislerle kaderinin değişeceğini ve karın külfet olmaktan çıkarak, yatırıma dönüşeceğini söyledi.

Trabzon ve Erzurum’da yapılacak olimpiyatların bir yıl içinde kış ve yaz olmak üzere iki önemli organizasyon olduğuna dikkat çeken Atalay, Erzurum’da misafir olarak bulunduğunun altını çizerek başladığı açıklamasında, “Trabzon’dan gelen gazeteciler beni de şaşırttı.

Trabzon’a olduğu kadar Erzurum’da yapılacak oyunlara da ilgi göstermeniz gerçekten memnunluk verici. Kış oyunları ve Avrupa Gençlik olimpiyatları ile Trabzon ve Erzurum’un kaderi değişiyor. Bu organizasyonlarla sadece iki il değil tüm Türkiye kazanacak. Öncelikli olarak Erzurum’un kar turizminin merkezi olacağına inanıyorum. Erzurum halkı bu tür organizasyonlara alışık, daha öncede bu tür organizasyonlara ev sahibi yapan bir ilimiz. Bu nedenle Üniversite oyunlarına Erzurum halkının yeterli desteği vereceğine inanıyorum” dedi.

Yatırımlarla ilgili soruyu da cevaplayan Atalay, “Erzurum tesis anlamında yeniden inşa edildi. Birde kış oyunları için hazırlanan sportif alanların maliyetini düşünürsek Erzurum’un yatırımı Trabzon’a göre maddi olarak fazla oldu. Erzurum’a tesisler için 600 trilyon harcanırken, Trabzon’a Avni Aker’in düzenlemesi de dahil 350 trilyon harcandı. Trabzon’a maliyetin az olması ihtiyacın azlığından kaynaklanıyor, çünkü Trabzon 2007 yılında yapılan Karadeniz oyunlarında bir çok tesisi kazanmıştı” şeklinde konuştu.

Dikkat edilmesi gereken en önemli konunun Trabzon’da yapılacak olan Avrupa gençlik olimpiyatlarının, büyük olimpiyatların alınmasında önemli katkı rol üstlendiğini sözlerine kaydeden Atalay, “Avrupa Gençlik olimpiyatlarında elde edilecek organizasyon başarısı, büyük olimpiyatların Türkiye’ye verilmesinde önemli referans olacak. Bu nedenle Trabzon’da yapılacak Avrupa Gençlik olimpiyatların büyük önemi var. Gerek Trabzon, Gerekse Erzurum bu işi başarı ile yapacaktır. Buna inanıyorum. Bu iki il Türkiye’nin Avrupa’ya tanıtımında önemli katkı sağlayacaktır. Bu yolla yatırımlar artacak, istihdam sağlanacak. Mutlaka yeni otellerden tutunda yeni organizasyonların yapımına kadar bir dizi yatırım alınacak ve bu yolla Turizm aracılığı ile ülkeye önemli kazanımlar sağlanacaktır. Bu konuda sayın Başbakanımız başta olmak üzere, ilgili bakanlarımızın da çabası çok önemli ve bu konuda hepsi duyarlı davranıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler