Trabzon'un en pahalı oyuncusu

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren, ligde ise 5.'lik elde eden Trabzonspor'da, Arjantinli oyuncu Gustavo Colman 5 Milyon euro'luk fiyatı ile takımın en pahalı futbolcusu oldu. 2008-2009 sezonunda 6 milyon 500 bin euro fiyatı ile takımın en

Trabzon'un en pahalı oyuncusu

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren, ligde ise 5.'lik elde eden Trabzonspor'da, Arjantinli oyuncu Gustavo Colman 5 Milyon euro'luk fiyatı ile takımın en pahalı futbolcusu oldu. 2008-2009 sezonunda 6 milyon 500 bin euro fiyatı ile takımın en pahalı oyuncusu olan İbrahim Yattara'nın ise değeri düştü.

Avrupa'da oyuncuların bonservis bedellerini belirlemede etkili olan ve menajer şirketleri ile sürekli irtibat halinde olan 'transfermarkt' adlı internet sitesi bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren, Turkcell Süper Lig'de ise 5. olan Bordo-mavili takımın futbolcularının Avrupa piyasasındaki bonservis bedellerine yer verdi.

Trabzonspor'un Arjantinli oyuncusu Gustavo Colman 5 Milyon euroluk fiyatı ile takımın pahalı futbolcular sıralamasında ilk sırayı alırken, bu oyuncuyu 4 milyon 500 bin euro ile Selçuk İnan takip etti. 2008-2009 sezonunda 6 milyon 500 bin euroluk fiyatı ile takımın en pahalı oyuncusu olan İbrahim Yattara yaşadığı sakatlığın ardından Avrupa'daki fiyatı da düştü. Gineli oyuncu 4 milyon euroluk fiyatı ile anılıyor.

Colman'dan sonra takımın en pahalı oyuncusu 4 milyon 500 bin euroluk fiyatı ile Selçuk İnan oldu. Bu oyuncuyu 4 milyon euro ile Alanzinho ve İbrahim Yattara takip ederken, Umut Bulut 3 milyon 700 bin euro olarak belirlenirken, Cale, Song, Egemen ve Gabriç'in fiyatı ise 3 milyon 500 bin euro olduğu yer aldı. 2 milyon 500 bin euro ile Ceyhun, 2 milyon 100 bin euro ile Teofilo sıralamada yer alırken, 2 milyon euro ile Tony Sylva, Tayfun, Giray, Engin Baytar bu oyuncuları takip etti. Sezer Badur ve Burak

Yılmaz 1 milyon 500 bin euro, Ferhat Öztorun 1 milyon 200 bin euro, Murat Tosun 1 milyon euro olurken, bu sezon gösterdiği performans ile göz dolduran kaleci Onur'un fiyatı da 1 milyon euro olarak belirlendi.

Tolga Zengin 500 bin euro ve Barış Memiş ise 400 bin euro olarak belirlendi. Bordo-mavili takımda yer alan oyuncuların geçtiğimiz sezona göre değer kaybettikleri görüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor