Trabzonspor'un "O" 3'lüsü

Avrupa'da efsane olmuş, kulüplerin sembol, bayrak isimleri haline gelmiş Francesco Totti, Ryan Giggs, Paul Scholes ve daha nice futbol figürlerinin inanılmaz kariyer raporları, Türk futbolcuları ile karşılaştırıldığı zaman inanılmaz farklılıklar ortaya çı

Trabzonspor'un "O" 3'lüsü

Avrupa'da efsane olmuş, kulüplerin sembol, bayrak isimleri haline gelmiş Francesco Totti, Ryan Giggs, Paul Scholes ve daha nice futbol figürlerinin inanılmaz kariyer raporları, Türk futbolcuları ile karşılaştırıldığı zaman inanılmaz farklılıklar ortaya çıkıyor. 

Avrupa'nın çeşitli liglerinde 'istikrar kavramı' ön planda tutulup, dilden dile dolaşırken; Türkiye'de ise durum biraz daha farklı...

Spor Toto Süper ligde sadece "15 futbolcu" uzun yıllardır kulübünün formasını giyiyor. Endüstriyelleşen futbolda, gerek kulüplerin hızla büyümesi, gerekse futbolcuların kariyerlerine devam etme isteklerinden kaynaklanan durumdan dolayı çeşitli ayrılıklar meydana geliyor.

Anadolu kulüplerinde ise durum biraz daha farklı gelişiyor. Anadolu takımındaki futboluyla sükse yapan bir futbolcu, büyük takımların transfer listesine giriyor. Kulübü ise bütçesini rahatlatmak amacıyla futbolcusunu satmak zorunda kalıyor. Bunlara dur diyenler de oldu.

Kayserispor, Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz'u kadrosunda tutmaya çalışsa da başarılı olamadı. Akla ilk gelen ise Bursaspor'dan Volkan Şen ve Sercan Yıldırım, Galatasaray'dan Arda Turan... Avrupa ve Türkiye'de transfer dedikoludularını uzun zamandır onlar adına duyuyoruz.

İsmi takımıyla özdeşleşen, tartışılsa da en azından 'yıl olarak' istikrarı yakalamış futbolcuların başında Sivasspor'dan Hayrettin Yerlikaya geliyor. 1999 yılında transfer olduğu Sivassspor'da halen futbol kariyerine devam eden başarılı savunmacı, Türkiye'de kulüp-futbolcu ilişkisindeki istikrar kavramının başarılı sembollerinden biri. 2005 yılından günümüze dek kulübünde oynayan, kısa süreli ayrılıklar yaşasa da faal futbol yaşamını halen sürdüren futbolcular var.

FUTBOLCU TAKIM YIL
Hayrettin Yerlikaya Sivasspor 1999
Semih Şentürk Fenerbahçe 2000
Ayhan Akman Galatasaray 2001
Tayfun Cora Trabzonspor 2002
Volkan Demirel Fenerbahçe 2002
Tolga Zengin Trabzonspor 2002
Selçuk Şahin Fenerbahçe 2003
Yattara Trabzonspor 2003
Sabri Galatasaray 2003
Murat Duruer Ankaragücü 2004
İbrahim Toraman Beşiktaş 2004
Alex de Souza Fenerbahçe 2004
Murat Ceylan Gaziantepspor 2004
Şenol Akın Karabükspor 2005
Arda Turan Galatasaray 2005

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor