Trabzonspor'da 'Polonyalı' modası

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışı veren Trabzonspor'da, Polonyalı oyuncular, formayı kaparak ilk 11'de mücadele etmeye başladılar. Sezon öncesinde Wisla Krakow'dan transfer edilen Arkadaiusz Glowacki ile devre arasında aynı takımdan gelen Pawel ve

Trabzonspor'da 'Polonyalı' modası

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışı veren Trabzonspor'da, Polonyalı oyuncular, formayı kaparak ilk 11'de mücadele etmeye başladılar.

 

Sezon öncesinde Wisla Krakow'dan transfer edilen Arkadaiusz Glowacki ile devre arasında aynı takımdan gelen Pawel ve Piotr Brozek kardeşler Kasımpaşa maçında ilk 11'de birlikte görev yaptılar.

 

Bordo-mavili takımda Kasımpaşa maçında 5 Türk oyuncudan sonra en fazla forma giyen ülke oyuncuları da Polonyalılar oldu. Ayrıca 1 Brezilyalı, 1 Gineli ve 1 Arjantinli oyuncu da takımda yer aldı.

 

Ligin 2. haftasındaki Fenerbahçe maçında sakatlanan ve iyileştikten sonra ligin 10. haftasında çıktığı ilk maç olan Konyaspor karşısında tekrar sakatlık geçiren savunma oyuncusu Arkadaiusz Glowacki, iyileşerek ligin ikinci yarısındaki Ankaragücü maçında formasına kavuştu.

 

Ligin 20. haftasındaki Medical Park Antalyaspor maçında kırmızı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Glowacki, teknik direktör Şenol Güneş'in kendisine forma şansı vermesiyle ikinci yarıdaki diğer maçların tümünde forma giyerek takımında yer aldı.

 

Devre arasında bordo-mavili takıma gelen sol kanat oyuncusu Piotr Brozek ise ligin 21. haftasındaki Sivasspor maçıyla son iki haftada Beşiktaş ve Kasımpaşa maçında ilk 11'de 90 dakika forma giydi.

 

Forvet oyuncusu Pawel Brozek ise ikinci yarıda ilk kez geçen haftaki Kasımpaşa maçında ilk 11'de sahaya çıktı.

 

Wisla Krakow'dan Trabzonspor'a gelen 3 Polonyalı oyuncu, böylece Kasımpaşa maçıyla birlikte eski takımlarında olduğu gibi ilk 11'de birlikte forma giydiler.

 

 

ŞAMPİYONLUKLARA ALIŞIKLAR

Trabzonspor'un 3 Polonyalı oyuncusu şampiyonluklara alışık. Wisla Krakow'da takım kaptanlığı yapan Arkadaiusz Glowacki, 10 yıl formasını giydiği bu kulüpte Trabzonspor'un elde ettiği gibi 6 lig şampiyonluğu yaşadı.

 

Wisla Krakow forması altında 2007-2008 ve 2008-2009 sezonunda olmak üzere 2 kez gol krallığı yaşayan Pawel Brozek 6 lig şampiyonluğu, Piotr Brozek ise 4 şampiyonluk yaşadı.

 

GLOWACKİ: ''TRABZONSPOR'DA DA ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ YAŞAMAK İSTİYORUZ''

Arkadaisuz Glowacki, Polonya'da şampiyonluk sevinci yaşadıklarını ve şampiyonluğun gurur duyulacak bir his olduğunu belirtti.

 

Trabzonspor'da da şampiyonluk sevinci yaşamak istediklerini ifade eden Glowacki, ''Bu yüzden ağır bir çalışma temposu uyguluyoruz. Sezon sonunda hedefimize ulaşmak istiyoruz'' dedi.

 

Pawel ve Piotr Brozek kardeşler ile Wisla Krakow'da birlikte oynadıklarını anlatan Glowacki, ''Bu oyuncuların takımımızı güçlendireceklerini düşünüyorum. İşlerini ciddiye alan futbolculardır ve çalışmaya alışkınlar. Trabzonspor'a katkı sağlayacaklar'' diye konuştu.

 

Piotr Brozek ise Türkiye şampiyonluğu yaşamanın güzel bir duygu olacağını dile getirerek, ''Bunu şimdiden hayal ediyorum. Trabzonspor'un sezon başından bu yana ortaya koyduğu performans da bu hayali gerçekleştirebilecek düzeyde. İnşallah bizim de buna katkımız olur ve yaşadığımız mutluluk büyük olur'' dedi.

 

Pawel Brozek de takımda 25 futbolcunun yer aldığını belirterek, ''Her maç için 11 oyuncu seçiliyor. Bu rekabet hakkında kimse olumsuz bir şey söyleyemez. Tüm takım olarak iyi bir arkadaşlık ortamı var ve hepimizin ortak amacı şampiyonluk yaşamak'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler