Trabzonspor'da ihlal mi var!

Trabzonspor'un Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasından itibaren oynadığı tüm maçlarda kadrosunda genç oyuncu bulundurmayarak kural ihlali yaptığı öne sürüldü..TVNET’in konu ile ilgili sorularını cevaplayan Trabzonspor Genel Sekreter'i Hasan Yener "Trabzonsp

Trabzonspor'da ihlal mi var!

Trabzonspor'un Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasından itibaren oynadığı tüm maçlarda kadrosunda genç oyuncu bulundurmayarak kural ihlali yaptığı öne sürüldü..

TVNET’in konu ile ilgili sorularını cevaplayan Trabzonspor Genel Sekreter'i Hasan Yener "Trabzonspor'un kurallara aykırı bir tutumu asla olamaz. Biz genç oyuncu kuralını uygularken, bu oyuncunun alt yapıdan gelmesi gerektiğini sanıyorduk. Oysa ki kuraldaki alt yapı şartı kaldırılmış. Bunun farkına varınca kalecimiz Onur'un bu statüye uygun olduğunu gördük. Bu sebeple Trabzonpor hiç bir maçta kural ihlali işlememiştir. Dolayısı ile ortada ceza gerektirecek bir durum da yoktur" dedi.

Onur'un pozisyonu için TFF'den onay aldıklarını vurgulayan Yener "Biz bunu kendi kafamıza göre yapmadık ve elbette ki TFF'ye danıştık. Kadroda bulunması gereken genç oyuncunun, 01.01.1988 dahil bu tarihten sonraki günlerde doğmuş olması ve son iki yılında bulunduğu takıma mensup olması gerekiyor. Kalecimiz Onur da 01.01.1988 doğumlu ve hali ile bu kurala uygun bir oyuncu" ifadesini kullandı.

Oysa ki statüde Yener'in belirttiği gibi "01.01.1988 doğumlu" gibi bir ibare bulunmamaktadır.

Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nde, 2. maddenin (Futbolcuların Uygunluğu) 3. fıkrası şöyledir:

"Kulüplerin, müsabakanın oynanacağı tarihte kulübe tescil edildiği tarih üzerinden kesintili veya kesintisiz olarak en az iki yıl süre geçmiş bir TC vatandaşı futbolcuyu 18 kişilik müsabaka isim listesinde bulundurmaları zorunludur. Söz konusu futbolcunun ilgili sezonun başladığı yılın 1. ayının 1. günü itibariyle 22 yaşını tamamlamamış olması şarttır."

Bu kurala göre; 1 Ocak 1988 doğumlu olan Onur Recep Kıvrak, 1 Ocak 2010 tarihinde 22 yaşını tamamlayarak 23 yaşına girmiştir. Dolayısı ile kaleci Onur'un bu statüde değerlendirilmesi mümkün değildir.

Bu kural ihlalinin yaptırımı ise,7. haftadaki Trabzonspor-Beşiktaş maçının akabinde bir çok basın organının belirttiği gibi 7 bin 500 TL değil minimum 35 bin TL'dir.

Futbol Disiplin Talimatı'nın 39. maddesinde (Futbolcu Kriterlerine Uymama) şu ifadeler yer almaktadır:

"TFF talimat ve düzenlemelerinde belirtilmiş zorunlu kriterlere uygun genç futbolculara müsabaka isim listesinde yer vermeyen kulüplere, ihlalin ağırlığına göre Süper Lig için 35.000.-TL’den 70.000.-TL’ye kadar para cezasına hükmedilir"

Trabzonspor'un mevcut kadrosunda genç oyuncu kuralına uygun 4 futbolcu yer almaktadır. Bunlar; Hasan Ahmet Sarı, Hüseyin Kayıkçı, Mert Ege Özeren ve Mücahit Atalay'dır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor