Trabzonspor Örs'ü Bekliyor

Sadece futbolda değil, diğer branşlarda da çok iddialı olduğunu basketbolda estirdiği fırtına ile kanıtlayan Trabzonspor, asıl bombayı patlatmak için gün sayıyorTakıma yapılan yerli ve yabancı takviyelerinin ardından Bordo-Mavililer'de gözler artık Aydın

Trabzonspor Örs'ü Bekliyor

Sadece futbolda değil, diğer branşlarda da çok iddialı olduğunu basketbolda estirdiği fırtına ile kanıtlayan Trabzonspor, asıl bombayı patlatmak için gün sayıyor

Takıma yapılan yerli ve yabancı takviyelerinin ardından Bordo-Mavililer'de gözler artık Aydın Örs meselesine çevrildi. Geçtiğimiz günlerde Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile de bir araya gelen deneyimli basketbol adamının son kararını bu hafta içinde şekillendirmesi bekleniyor. Görüşmede Şener'i de hayli etkilediği bilinen Örs, eğer görevi kabul ederse gelecek sezon Beko 1. Basketbol Ligi'nde mücadele verecek olan Trabzonspor'un genel koordinatörü olacak. Saha içinde coach Alaeddin Yakan, dışında da genel menacer Doğan Hakyemez ile birlikte çalışacak olan Örs, camianın gelecek planlarının oluşturulmasında en etkin rolü üstlenecek.


Trabzonspor'un kurmaylarının ve kentteki basketbol severlerin beklentilerinden biri de salon işiyle ilgili. Yapımı süren 7 bin 500 kişilik salonun liglerin başlayacağı Ekim ayına kadar yetişmesi planlanıyor.

Türk basketbolunun efsane coachu olarak kabul edilen ve yaptığı müthiş işlerle tarihe geçen Aydın Örs, 29 yıllık antrenörlük kariyerinde toplam 20 kupa kazandı. Elde ettiği kupaların dışında Örs, Türk basketboluna ayrıca ilkleri de yaşattı. Efes Pilsen'le Koraç Kupası'na, Milli Takım'la da 2001 Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalyaya ulaşan ilk Türk antrenörü oldu. Avrupa ikinciliğiyle Türkiye'nin Dünya Şampiyonası'na gitmesini sağlayan başarılı coach, Fenerbahçe'nin başındayken de Sarı-Lacivertli Kulübü'ne 16 yıl sonra ikinci lig şampiyonluğu kazandırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor