Trabzonspor Basket takımında kriz

MP Trabzonspor’da uzun süredir devam eden ve son bir haftadır oyuncuların yaptıkları idmana çıkmama boykotuyla doruğa çıkarak takımı dağılmanın eşiğine getiren maddi kriz, yapılan yoğun görüşme trafiği sonucu Medical Park’ın devreye girmesiyle sona erdi.G

Trabzonspor Basket takımında kriz

MP Trabzonspor’da uzun süredir devam eden ve son bir haftadır oyuncuların yaptıkları idmana çıkmama boykotuyla doruğa çıkarak takımı dağılmanın eşiğine getiren maddi kriz, yapılan yoğun görüşme trafiği sonucu Medical Park’ın devreye girmesiyle sona erdi.

Geçtiğimiz sezondan beri artarak devam eden, ikinci devre ise oyuncuların neredeyse her maaşını idman boykotuyla almaları sonucu tırmanan ve en son hafta başında isyan noktasına gelerek takımı dağılmanın eşiğine getiren maddi kriz; Doğan Hakyemez’in Sadri Şener, Saner Ayar ve Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta arasında yaptığı görüşme trafiği sonucu, özellikle de Sadri Şener’in, Trabzonspor markasının bahsi geçen sıkıntılardan dolayı gündeme gelmesinden dolayı duyduğu rahatsızlık nedeniyle ağırlığını koyması sonucu mutlu sonla bitti.

Alınan bilgiye göre, Trabzonspor’un ana sponsoru olan Medical Park Sistemi kontrolü altına alarak, Basketbol Kulübü’nün mevcut oyuncularına olan sezon sonuna kadarki tüm alacaklarını ve eski oyuncularımız dahil geçen yıldan beri olan yaklaşık 3,8 milyon liralık borcun/ödemenin tamamını üstlendiği gibi, önümüzdeki sezondan itibaren basketbola yaptığı yatırımın vitesini arttırarak öncelikle Banvit tarzı, sonrasında ise şampiyonluğa oynayacak bir yapılanmaya gitme kararı aldı.

Trabzonspor Basketbol Kulübü Genel Direktörü  Doğan Hakyemez’in konuyla ilgili TrabzonBasket.Com’a yaptığı açıklama şöyle; “Saner bey’in büyük fedakarlıklarla oluşturduğu ve Beko Basketbol Ligi’ne çıkardığı Basketbol takımımızda son zamanlarda yaşanan ekonomik darboğaz çevrilebilir durumdan çıkmış, kamuoyunun da gündemine geldiği gibi kriz halini almıştı. Saner bey bugüne kadar tüm imkanlarını kullanmış, bundan sonraki süreçte yapabileceği pek bir şeyde kalmamıştı. Bu olumsuz durumu aşabilmek için yoğun bir görüşme trafiğine girdiklerini belirterek, “Sadri Bey’e ve Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta’ya, bu sistemin çökmesi durumunda bunu kamuoyuna izah edemeyeceklerini belirterek, her iki markanın da çok ciddi zarar göreceğini izah etmeye çalıştım” dedi.

Bu krizi aşmamızda özellikle Sadri Bey’in çok katkıları olduğunu belirten Hakyemez, “Sadri Bey’in katkıları ve Muharrem bey’in büyük özverisi sonucu Medical Park sistemin tüm borçlarını ve geçmiş dönemden kalanlar dahil oyuncularımızın tüm alacaklarını üstlendi. Ayrıca, önümüzdeki sezondan itibaren altyapılar ve pilot takım dahil yatırımı arttırarak, Banvit tarzı bir yapılanmaya gideceklerini” söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor