Trabzonlu 81 yaşındaki futbolcu gençlere taş çıkartıyor!

81 yaşına rağmen sahalardan kopamayan Trabzonlu futbolcu Hatay Yurdakul rekorlar kitabına aday.

Trabzonlu 81 yaşındaki futbolcu gençlere taş çıkartıyor!

Haber61 - Spor Servisi

Trabzonlular Futbol Kulübünün 81 yaşındaki futbolcusu Hatay Yurdakul gençlere taş çıkarıyor.

 Türkiye’nin en yaşlı futbolcusu olarak futbol hayatına devam eden Yurdakul “Amatör’e hiçbir zamana ihanet etmedim” dedi.

TRT Haber'e konuşan Yurdakul “ 15-16 yıl önce futbol hayatıma 1 yıl ara verdim ama baktım ki yerimi dolduran yok yeniden sahalara döndüm. En azından örnek olayım dedim. Allah’a şükürler olsun çıkar 90 dakika top oynarım. Hiçbir sıkıntım olmaz” şeklinde konuştu.

Kariyeri boyunca 20 ‘ye aşkın amatör kulüpte oynadığını belirten Yurdakul “Hep amatör de oynadım. Amatör’e hiçbir zaman ihanet etmedim. Rekorlar kitabına müracaat ettik, sponsor bulamadılar” dedi. Sponsor bulunması halinde dünya rekorlar kitabına “Dünyanın en yaşlı futbolcusu” olarak adını yazdırmak istiyor.

Şenol Güneş’i ben keşfettim

Şenol Güneş ile yolu bir mahalle maçında kesiştiğini söyleyen Hatay Yurdakul “Şenol Güneş ilerde, ben ise defansta oynuyordum. Takım gol yiyince, abisi Şenol Güneş’e kaleye geçmesini söyledi. Güzel toplar çıkarınca Güneş’in ailesini ikna ederek lisansını çıkmasını sağladım. Ankara’dan lisansını çıkartıp kaleye koydum onu. Bu şekilde futbola başlattık, sonra da bir sene oynayıp gitti zaten” şeklinde konuştu.

Yurdakul sağlığı elverdiği müddetçe futbol sahalarında top koşturmaya devam edeceğini de belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler