Trabzon'da ortak kamp yapılacak

Almanya Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Toni Kirsch ile Türkiye Bisiklet Milli Takım Antrenörü Suat Torgay, Türk ve Alman Bisiklet Milli Takımı'nın ortak kamp programı yaparak temmuz ayında Trabzon'da yapılacak 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları ve 2012 L

Trabzon'da ortak kamp yapılacak

Almanya Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Toni Kirsch ile Türkiye Bisiklet Milli Takım Antrenörü Suat Torgay, Türk ve Alman Bisiklet Milli Takımı'nın ortak kamp programı yaparak temmuz ayında Trabzon'da yapılacak 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları ve 2012 Londra Olimpiyatları'na birlikte hazırlanılacağını açıkladı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde biraraya gelen Türk ve Alman Bisiklet Milli Takımı Antrenörü ve yöneticileri Alaiye Otel'de basın toplantısı yaptı. Toplantıya Almanya Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı ve Nordrhein-Westfalen Eyaleti Federasyon Başkanı Toni Kirsch, Bavyera Eyaleti Federasyon Başkanı Toni Hornung, Türkiye Bisiklet Milli Takım Antrenörü Suat Torgay ve Milli Takımlar Kamp Sorumlusu Ahmet Harmancı katıldı.

Milli Takım Antrenörü Torgay, Türk ve Alman Bisiklet Milli takımlarının Trabzon'daki 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları ve 2012 Londra Olimpiyatları'na ortak çalışma programıyla hazırlanmak üzere protokol imzaladıklarını kaydetti. Torgay iki ülke takımının da hedefinin bu müsabakalardan başarılı sonuç elde etmek olduğunu söyledi. Hazırlık sürecinde takımların Türkiye ve Almanya'da birlikte kamp yapacaklarını belirten Torgay, düzenlenen müsabakalar ve kamplarda sporcuların performansını en üst seviyeye çıkarmaya çalışacaklarını ifade etti.

Türkiye Bisiklet Milli Takımı'nın Avrupa'da başarılı konumda olduğunu anlatan Torgay, şunları söyledi:

'Bisiklet milli takımımız Avrupa'da ülkeler arasındaki genel klasmanda 3. sıraya yükseldi. Ferdi klasmanda ise birinciliği sporcumuz Kemal Küçükbay taşımakta. Mart ayından itibaren Avrupa'da zorlu yarışlar yapılacak. Bu açıdan yerimizi korumak da zor olacak. Ortak çalışmalarımızın bir amacı da bu müsabakalardan mümkün olabildiğince yüksek puan alabilmek. Şu anda gelecek açısından sporcularımızdan umutluyuz. Alman Bisiklet Milli Takımı ile ortak yapacağımız kamp çalışmalarında da sporcularımızın performansını yükseltmeyi hedefliyoruz. Her iki ülke takımının da hedeflerinin ortak olması nedeniyle başarılı bir hazırlık süreci gerçekleştireceğimize inanıyorum.'

- TONI KIRSH-

Almanya Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Toni Kirsch ise Trabzon'da Temmuz ayında yapılacak Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları öncesinde takımların ilk olarak Manavgat'ta daha sonra da şubat ayında Almanya'da kampa gireceklerini söyledi. Genç bisikletçilere daha fazla önem verdiklerini ifade eden Kirsch, olimpiyatlarda 17 ve 19 yaş altındaki sporcuların daha fazla yer alacağını kaydetti. Kirsch, iki ülke takımının hazırlık sürecinde birlikte çalışma yapmasının sporcuların performansına olumlu katkı sağlayacağını belirtti.

Kirsch, Türk Bisiklet Milli Takımı hakkındaki görüşlerini şöyle açıkladı:

'Türk Bisiklet Milli Takımı ile Alman sporcuların kamp çalışmaları başlangıçta zor oldu. Ancak sporcuların birbirini tanıması ve ortak çalışma programı yapılmasıyla zorluklar aşıldı. Sporcularımızın performansını yükseltebilmesi için 3-4 yıllık çalışma süreci lazım. Türkiye'de yetenekli genç bisikletçi çok fazla. Çalışmalarımızda genç sporcuları 2016 Olimpiyatları'na da hazırlayacağız. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda başarı elde etmeyi hedefliyoruz. Şansa da ihtiyacımız olacak ama hedefimiz 2012 Olimpiyatları'na katılmak olacak.'

İki ülke takımları, 3 yıldır ortak çalışma programı gerçekleştiriyor.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor