Trabzon'a ve TS'ye hayranım!

KKTC Dış İşleri Bakan Hüseyin Özgürgün Trabzon İl Genel Meclisi’nden Dünyaya seslendi..Trabzon İl Genel Meclisi’nde Kıbrıs Davasını meclis üyelerine anlatan Dış işleri Bakanı Hüseyin Özgürgün adadaki 3. Kuşat Trabzonlu Kıbrıs Vatandaşlarının varlığını da

Trabzon'a ve TS'ye hayranım!

KKTC Dış İşleri Bakan Hüseyin Özgürgün Trabzon İl Genel Meclisi’nden Dünyaya seslendi..

Trabzon İl Genel Meclisi’nde Kıbrıs Davasını meclis üyelerine anlatan Dış işleri Bakanı Hüseyin Özgürgün adadaki 3. Kuşat Trabzonlu Kıbrıs Vatandaşlarının varlığını da şu şekilde yorumladı..”Trabzonlu yurttaşlarımızı direnci, mücadele azmi bizim de aynı özelliklerimizle tam uygun. KKTC Başkanı Hüseyin Özgürgün il genel meclisi üyelerinin Kıbrıs davasındaki hassasiyetlerinden memnun kaldı..

 

KKTC Dış İşleri Bakanı Hüseyin Özgürgün Trabzon’daki ziyaretlerinde Dünyaya dönük en anlamlı mesajını Trabzon İl Genel Meclisindeki konuşmasında yaptı.

Meclisin dünkü toplantısına katılan Özgürgün il genel meclisinde ayakta alkışlandı. Özgürgün Kıbrıs davasının Türkiye ve Trabzon’da  çok iyi bilindiğini belirterek “Ne özgürlüğümüzden, ne bağımsız hür devlet hedefimizden ne de Türkiye’den vaz geçeriz” dedi.

Meclis üyelerinin Kıbrıs davası ile ilgili sorularını cevaplandıran Özgürgün, KKTC’nin attığı her barış adamının Rumlar tarafından ret edildiğine de dikkat çekerek “Biz barış istiyoruz onlar adanın Rumlaşmasını. Aramızdaki fark bu “dedi.

 

Dönüşümlü başkanlık sistemini de kabul ettiklerini hatta 4 yıl Rum 2 yıl Türk başkan olsun teklifi bile getirdiklerini belirten Özgürgün “Ama Rumlar, Türk başkan göreceğime ölürüm daha iyi diyebiliyorlar, Böyle bir anlayışla nasıl beraber yaşayacağız” dedi.

Adaya Trabzon’dan gelip 3. Kuşak KKTC vatandaşlarının uyum sorunu hiç yaşamadıklarını da belirten Özgürgün “ 3. Kuşak Trabzonlular bakanlığa kadar yükseldiler. Milletvekili bile oldular. Ben şahsin 3. Kuşak KKTC vatandaşı Trabzonluların mücadele azmi ile biz Kıbrıslı Türklerin mücadele azmindeki benzerliği büyük saygı duyuyorum” şeklinde konuştu.

AB’nin Kıbrıs Rum kesimini bünyesi içerisine alması ile büyük bir siyasi gaflet içine düştüğünü belirterek Trabzon ile Girne ve Lefkoşa arasındaki uçak seferlerinin de düzenli olarak yapılmasından yana olduklarını belirtti.

Özgürgün, Trabzon il genel meclisi üyelerini de Kıbrıs’a meclis çalışmalarını izlemeye davet etti…

 

TRABZONSPOR’A HAYRANIM

 KKTC Dış İşleri Bakanı Hüseyin Özgürgün konuşmasına Trabzonspor ile ilgili bir anısını anlatması da İl Genel Meclisi Üyelerinden büyük ilgi  gördü. Çocukluğundan bir anısını anlatan Bakan Özgürgün‘’1974’te KIBRIS Futbol turnuvası düzenlenmişti, Turnuvaya Galatasaray,Beşiktaş ve Fenerbahçe gelecek diye çok heycanlıydım. Babamla birlikte maçlara gitmeye karar verdik. Ancak turvanın finalini Beşiktaş ile o güne kadar adını duymadığım Trabzonspor oynayacaktı. Ben Trabzon spor’un adını hiç duymamıştım ve maçı Beşiktaş kesinlikle kazanır ,artık maça gitmeye gerek yok diye düşündüm. Daha sonra maça gittik ve o maçta Trabzon spor, rakibi Beşiktaş’ı  1-0 yenerek şampiyon oldu. Ben orda ilkkez Trabzonspor’u tanıdım ve Trabzonspor’un ne kadar büyük bir takım olduğunu anladım. O günden beri Trabzon’a ve Trabzonspor’a hayranım. Kıbrısta 2 tane de Trabzon’lu Milletvekili var onlarla da gurur duyuyoruz

 "dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor